Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alinea lanceert natuurstenen tafel Angelo M

Het tafelontwerp Angelo M is de essentie van een ronde of ovalen tafel in natuursteen. Het ontwerp heeft een sculpturale vorm, gemaakt van robuust materiaal, een elegante belijning en een verfijnde afwerking.

De twee elementen, voet en blad, vormen samen één geheel. De onderzijde is een vloeiende curve vanaf de voet tot de tafelbladrand. De conische verbinding tussen beide delen zorgt voor een stabiel geheel.



Om het marmer in zijn meest expressieve karakter te tonen zijn er verschillende afwerkingen mogelijk. Bijvoorbeeld gezoet, gepolijst, of geborsteld. De basiscollectie omvat negen verschillende marmersoorten en zes verschillende afmetingen.

Door het natuurlijke karakter van marmer heeft iedere tafel een andere tekening en kleur. Dit aspect wordt extra benadrukt door de nummering van elke tafel. Hiernaast wordt de tafel ook gesigneerd.



Duurzaamheid
De tafels worden op bestelling en per stuk gemaakt. Per tafel wordt het marmer geselecteerd dat beantwoordt aan de gewenste afmetingen om zo weinig mogelijk materiaalverlies te hebben bij de productie. Restanten worden zo veel mogelijk verwerkt tot kleinere objecten, functioneel als serveerschaal voor taart en lekkernijen.

De levenscyclus van de tafel is ontzettend lang, gemakkelijk 700 jaar. Om het dagelijks onderhoud van het marmer te vergemakkelijken is de tafel kleurloos geïmpregneerd met een vlekstop. Deze vlekstop is voedselveilig en milieuvriendelijk.

Multifunctioneel
Angelo M is bruikbaar in een woning, winkel of kantooromgeving. De vormgeving heeft praktische voordelen, de voet zorgt voor maximale bewegingsvrijheid voor benen en voeten en stoelen kunnen vrij aangeschoven worden. Uitgevoerd in harde natuursteen geschikt voor buitengebruik is dit ontwerp ook geschikt als tuintafel of tuinsculptuur. 

Ontwerper Leo Aerts
Al meer dan 30 jaar runt interieurarchitect en designer Leo Aerts zijn eigen ontwerpbureau Alinea. Hij zweert bij sober vormgegeven functionele en tijdloze ontwerpen die van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden. Zijn ontwerpen werden meermaals bekroond met nationale en internationale onderscheidingen en awards, waaronder de Duitse Red Dot Award en German Design Award, Good Design Award in Chicago en AZ Award Toronto.



Alinea Design Objects

De vaas Ziggy werd de start van Alinea Design Objects in 1995, het label waarmee de ontwerpen van Leo Aerts gepromoot en verkocht worden via verdelers in binnen- en buitenland. Nu wordt deze collectie uitgebreid met Angelo M.

Meer informatie:
Alinea Design Objects
info@alinea.be  
www.alineadesignobjects.com

Publicatiedatum: