Volgens Noffi's Interior Architecture

De impact van kleuren op ons leven

Noffi's Interior Architecture gaat tijdens het inrichten van ruimtes nog een stapje verder. Er wordt niet alleen gekeken naar kleuren die mooi bij elkaar staan, maar er wordt ook rekening gehouden met de kleurenvibraties.Kleur is licht
Ons lichaam neemt kleuren waar door het licht dat onze ogen binnenkomt. De informatie die ons brein krijgt bij een bepaalde kleur is afhankelijk van de hoeveelheid licht. We absorberen ook licht en kleuren door middel van onze huid en met de lucht die we inademen. Al onze zintuigen reageren op kleuren en licht.

Op alle gebieden van ons leven kunnen we maximaal resultaat bereiken en onszelf optimaal ontwikkelen met behulp van kleuren door eenvoudig de juiste kleuren in onze kleding, voeding en omgeving te
kiezen.Feng shui
Feng shui, oftewel wind en water, is een Chinese leer van ruim 3000 jaar oud die zegt dat de omgeving je welzijn kan beïnvloeden. Feng Shui leert welke invloed vormgeving en inrichting van gebouwen op de mens hebben. Door juiste kleurenvibraties toe te passen in een ruimte kan er harmonie en evenwicht gecreëerd worden.

Tegenwoordig hebben zelfs moderne fysica geaccepteerd dat vaste objecten bestaan uit energie die op een verschillende frequenties trillen. Kleuren trillen op een hogere frequentie dan geluid. Als gevolg hiervan oefenen ze een dieper effect op het lichaam uit en veroorzaken ze sterkere reacties.Waarom beïnvloeden kleuren ons?
In ons lichaam hebben we zeven belangrijke energiecentra die chakra's worden genoemd. Het woord chakra is een oude Sanskriet-term die "wiel" betekent.

De chakra's zijn emotionele centra en elk is gevoelig
voor de lichttrilling en energie van een van de kleuren
van de regenboog. Deze centra reageren op de verschillende frequenties van kleuren.

Elke kleur geeft een unieke emotionele reactie af aan ons, al hoewel dit niet voor iedereen de zelfde hoeft te zijn. Met andere woorden, wanneer tien mensen naar dezelfde groene kleur kijken, zullen ze allemaal verschillend reageren.

Meer informatie:
Noffi
info@noffi.nl
www.noffi.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven