Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hedendaagse elegantie en communicatieve bijeenkomsten

Thonet viert haar 200 jarig jubileum met speciaal stoel ontwerp

Samenkomen en zitten: dat is wat Thonet en zijn tijdloos mooie zitmeubilair al 200 jaar belichamen. Nu, geïnspireerd door het Café Thonet-concept, heeft de in Wenen gevestigde ontwerper Marco Dessí een eigentijdse interpretatie van dat erfgoed gecreëerd in de vorm van de moderne gestoffeerde stoel nr. 520.



De nieuwe collectie, die wordt gepresenteerd op imm, verwijst naar de persoonlijke favoriet van Dess uit de productportfolio van Thonet, de bentwood stoel 209, een model waar menig architect door de jaren heen verliefd op is geworden. “Toen ik aan de 520 werkte, heb ik de Thonet-klassiekers bestudeerd. De boog die een eenheid vormt met de achterpoten is zo iconisch en karakteristiek voor Thonet. Onze aanpak is in wezen gebaseerd op dat ene specifieke detail.”

In zijn ontwerp heeft Dessí deze kenmerkende beukenhouten component als structureel element verwerkt. Hij verkleinde slim de ruimte tussen de onderste boog en de stoel, zodat deze ook dienst doet als een soort handgreep, vooral handig wanneer de stoelen moeten worden verplaatst.



Dessí ontwierp twee opties voor de achterkant van de 520 - een met armleuningen (520 PF) en een zonder (520 P): "Het is een modern, economisch idee gebaseerd op hetzelfde modulaire principe dat Thonet meer dan 150 jaar geleden ontwikkelde."

De mogelijkheid om verschillende houtafwerkingen en stoffering te kiezen en te combineren maakt de 520 buitengewoon veelzijdig, omdat deze kan worden aangepast aan een verscheidenheid aan verschillende instellingen. Als gevolg hiervan ziet het ontwerp er net zo goed uit in een luxe eetzaal of familie-eetkamer als rond een vergadertafel.

Het proces van het buigen van massief hout, ontwikkeld door Michael Thonet in het midden van de 19e eeuw, leidde tot de typische Thonet-ontwerptaal en had een aanzienlijke invloed op Dessí tijdens het ontwerpproces: “Het feit dat de eerste Thonet-stoelen nog steeds in gebruik zijn laat zien hoe robuust, duurzaam en uiterst eigentijds het proces is”, zegt hij. Voor hem is het erfgoed van de traditionele meubelmaker het bewijs dat "kwaliteit de tand des tijds doorstaat - en streven naar kwaliteit kan het bestaan ​​van een bedrijf 200 jaar lang garanderen."

www.thonet.de 

Publicatiedatum: