Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fotoreportage van Nederlandse en Belgische exposanten

82.000 vakbezoekers over vloer van IMM 2020

De grootste interieurbeurs van Europa IMM Cologne zit er weer op. Van maandag 13 tot en met zondag 19 januari stonden de deuren van Koelnmesse wagenwijd open voor het wereldwijde publiek en toonden 1158 exposanten hun nieuwste collecties. De vakbeurs trok ongeveer 128.000 bezoekers. Dit blijkt uit het eindrapport van de organisator Koelnmesse GmbH.

Het aantal vakbezoekers steeg ook met 1,6% tot ongeveer 82.000. Ongeveer de helft hiervan kwam uit het buitenland. Het aantal bezoekers uit Europa steeg met 3,8%. De sterkste bezoekerslanden waren Nederland, België, Italië, Zwitserland en Frankrijk, met de grootste stijgingen van Zwitserland (+ 18%), Nederland (+ 11%) en België (+ 10%). 

Koelnmesse schrijft de toename van het aantal bezoekers toe aan de inhoud en conceptuele ontwikkeling van de IMM, die dit jaar is gericht op de twee thematische werelden "Pure" (designmerken) en "Home". Bovendien is de tentoonstellingsruimte "Laten we slim zijn - Smart Village" uitgebreid.

Bekijk hier de fotoreportage

Trends gespot
De redactie reisde ook af naar Keulen en heeft uiteraard enorm veel gezien. Een paar trends vielen op:
- Ronde vormen: vrijwel elk interieurmerk dat ook zitmeubilair produceert of levert had wel een ronde bank in haar nieuwe collectie. Banken worden veelal afgewerkt met ronde vormen en dat zit best goed!

- Natuurlijke materialen en kleuren: de trend begon al wat eerder, maar zet zich voort. Natuurlijke materialen, maar met name de droogbloemen die vorig jaar een behoorlijke rentree hebben gemaakt, waren ook veelvuldig terug te vinden in de styling van de stands. Daarnaast zagen we ook veel producten van natuurlijke materialen als bamboe, riet, bananenblad etc. Ook de aardse en natuurlijke tinten lijken nog steeds populair, zoals okergeel, donkergroen, zandkleur en poederroze.

-Velvet is nog steeds hot! In elke stand was wel een product terug te vinden in deze stof. Met name de okergele producten liggen nog steeds goed in de markt, als we de leveranciers mogen geloven. 

-Rib stof komt terug! En dan niet in de brede stik, maar in dunnere stik vorm. We zagen de stof al in veel banken verwerkt.

-Marmer is eigenlijk al best lang een gewild product de laatste jaren. Hoewel het vorig jaar toch wat minder te zien was, zagen we in vrijwel elke stand ook wel een product waar marmer in verwerkt was. En dat ook weer in diverse afwerkingen, zoals gecombineerd met messing of geperst kunststof. Marmer was veelal te zien als toplaag in een bijzettafeltje of als tafelblad.

-Ecologisch verantwoord. Het kan bijna niet meer uit blijven in deze tijd. Producenten proberen in het ecologische streven mee te gaan en ontwikkelen hun eigen producten.

Ervaring van de exposanten
We hoorden dat veel grote Italiaanse bedrijven niet van de partij waren dit jaar. Denk hierbij aan B&B Italia, Poliform, Poltrona Frau en Fendi. Zij zouden zich meer gaan richten op de Salone del Mobile in Milaan, april dit jaar. Hierdoor waren lege plekken veelal opgevuld met loungehoeken. 

Verder werd nogal eens gezegd dat het minder druk leek dan vorig jaar, qua aantallen bezoekers. Maar degene die kwamen, boekten veelal grotere orders. Daarnaast leek het in de ene hal ook wat drukker dan in de andere, maar elke Nederlandse en Vlaamse exposant die we gesproken hebben, blikt tevreden terug op de beurs in Keulen!

De volgende IMM wordt georganiseerd samen met de keukenbeurs "LivingKitchen" van 18 tot 24 januari 2021.

Bekijk hier de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven