Landhuis De Hoge Veluwe is wonderlijk samenspel van Baswa en Biophilic light

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is uniek voor Nederland en ver daarbuiten. Vanwege de combinatie van Nederlandse natuur en cultuur behoort het domein tot de top 3 bezienswaardigheden in Nederland. Het terrein is uitgegroeid tot een trekpleister waar elk jaar ruim 500.000 bezoekers komen. Op een centrale open plek in het uitgestrekte bos kan je het Landhuis van de Hoge Veluwe bewonderen.

 
Het opvallende, gebogen ontwerp met grote glazen gevel van het architectenduo De Zwarte Hond en Monadnock, weerspiegelt de directe verbondenheid met de omringende natuur van De Hoge Veluwe. Binnen biedt de publiekszone een weidse, open ruimte met gewelfde plafonds, die volledig bekleed zijn met de geluidsabsorberende Baswa Phon marmerzandpleister. "Het uiterst fijne en natuurlijke marmerzandstucwerk leent zich goed tot projectievlak voor het poëtische lichtontwerp van Beersnielsen", vertelt een woordvoerder van Sonogamma. "Hierdoor levert het stucwerk haar auditieve bijdrage aan de beleving van dit schouwspel. Het lichtontwerp heeft de DARC award voor Best op maat gemaakte lichtinstallatie 2019  en LIT award gewonnen." 

Vakmanschap
Het gewelfd plafond met akoestische Baswa bekleding werd ambachtelijk geplaatst door installateur Muis Akoestiek.

De productmanager van Baswa, Christian Hoppenheit, komt ter plaatse kijken en luisteren. "De nagalmtijd in het restaurant voldoet ruimschoots aan hetgeen gewenst is voor een dergelijke ruimte. De iets lagere nagalmtijd in het winkelgedeelte zal geen probleem geven, aangezien hier minder geconverseerd zal worden als in het restaurant."

Meer informatie:
Sonogamma
info@sonogamma.com
www.sonogamma.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven