Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste modellen vormden de basis van het DNA van Spectrum

60 jarig jubileum Martin Visser

2020 staat voor Spectrum in het teken van Martin Visser. Het is dit jaar 60 jaar geleden dat Spectrum de eerste Martin Visser collectie introduceerde. Deze modellen vormden de basis van het DNA van Spectrum en zijn nog steeds in productie. Spectrum en Martin Visser zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Daarnaast had Visser de gave om meerdere toonaangevende ontwerpers samen te brengen. Hierdoor wist hij Benno Premsela, Friso Kramer, Constant Nieuwenhuijs en Gerrit Rietveld te verleiden om voor Spectrum te ontwerpen. Hij verzamelde werk van grote kunstenaars voordat ze bekend waren en liet zijn huis ontwerpen door Rietveld.



Zeven Nederlandse ontwerpers
Om dit te vieren heeft het Eindhovense bedrijf zeven Nederlandse ontwerpers gevraagd een hommage te maken aan het werk van Visser. Marcel Wanders, Kiki Van Eijk, Richard Hutten, Jan des Bouvrie, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek en Sabine Marcelis geven Martin Visser dit jaar een hedendaags eerbetoon.

Het 60 jarig jubileum van de Visser collectie zal gedurende het jaar op meerdere plekken aandacht gaan krijgen. Zo opent er in maart de expositie ”De slaapbank die ogen opende” in het Centraal Museum Utrecht.



Sabine Marcelis x Spectrum x Eénwerk
Ontwerpster Sabine Marcelis bijt het spits af van dit project rondom Visser, met de Soap Edition van Vissers SE69 stoel. Zij transformeerde de comfortabele SE 69 uit 1960 tot een waar kunstwerk. Van zaterdag 18 januari tm 25 januari is er een expositie rondom deze gelimiteerde uitgave te zien in Galerie Eénwerk in Amsterdam.

’N Nieuwe ronde voor aangenaam tafelen
Martin Visser liet Nederland in de jaren 60 al zien dat ronde tafels voor meer sfeer zorgen. Nog steeds wordt de ronde tafel toegepast. Naast de originele uitvoering met een verchroomd onderstel, is de TE 06 inmiddels ook leverbaar in een eigentijdse uitvoering met zwart onderstel en diverse bladuitvoeringen.



Meer informatie:
Spectrum Design
Torenallee 45
5617 BA Eindhoven
www.spectrumdesign.nl
info@spectrumdesign.nl

Publicatiedatum: