Op IMM cologne 2020

Cassina presenteert haar eerste tuinmeubelcollectie

Op imm cologne (13-19 januari) onthult de Italiaanse meubelfabriant Cassina zijn allereerste outdoorcollectie die opnieuw ontworpen designpictogrammen combineert met een serie hedendaagse al fresco-stukken.

Vorig jaar verbreedde het Italiaanse merk Cassina zijn horizon. Met Patricia Urquiola als art director, lanceerde het The Cassina Perspective - een visueel pad van zijn creativiteit dat herboren klassiekers en hedendaags design viert. Voor 2020 verschuift Cassina de focus naar buiten met een verzameling meubels die ontworpen zijn door Rodolfo Dordoni, Philippe Starck en Urquiola, plus natuurlijk enkele vernieuwde iconen uit het midden van de vorige eeuw.

‘Vandaag wordt het buitenleven als een belangrijk onderdeel van ons leven beschouwd’, zegt Luca Fuso, CEO van Cassina. De Cassina Perspective Goes Outdoor-serie is geïnspireerd op veel buitenpret - voor Starck was het de natuur. Voor de zit- en salontafel van de Franse ontwerper gebruikte hij handwerk om een ​​tactiele en warme uitstraling te creëren. Ondertussen is de charme van de vakantieparken uit de jaren 1950 de inspiratiebron voor Dordoni, die een stedelijk assortiment met de naam Sail Out creëert, met modulaire zit- en eetarrangementen, die gemakkelijk een buitenomgeving van een stad kan vormgeven.

"Mijn kindertijd bracht ik door met mijn klasgenoten in de natuur", aldus Le Corbusier. Het ontwerp van Urquiola reist verder naar het noorden: "Tijdens een reis naar Groenland zag ik kleine trampolines buiten de huizen van de lokale bevolking. Dit speelse object inspireerde mij om Trampoline te ontwerpen." Beschreven als een liefdesbed, nodigt de gewelfde structuur gasten uit met zachte bekleding en touwdetails.

Het combineren van deze nieuwe producten met wonderen uit het midden van de vorige eeuw was een natuurlijke beslissing van het Cassina-team: "Onze waarden zijn gebaseerd op avant-gardisme, authenticiteit, excellentie en de combinatie van technologische capaciteit met bekwaam handwerk ... of het nu een nieuw product of een klassieke hereditie is", zegt Fuso. Charlotte Perriand's The Doron Hotel fauteuil uit 1947, een ontwerp met teakhout dat haar bewondering voor de bergen en winterreizen weerspiegelt, heeft een outdoor hydro-olie afwerking gekregen. Ondertussen is de veelzijdige LC-collectie, gerealiseerd door Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Perriand als eenvoudige en functionele vormen, ook opnieuw uitgebracht in outdoor-vriendelijke iteraties.

Cassina werkt samen met Le Corbusier Foundation om natuurlijke details voor deze ontwerpen te reconstrueren, waarbij ze de passie van de drie pioniers voor het buitenleven omarmt. Le Corbusier zei ooit: "Mijn jeugdjaren bracht ik door met mijn klasgenoten in de natuur […] Ik kende bloemen van binnenuit, de vormen en kleuren van vogels, hoe een boom groeit, en zelfs balanceert in het oog van een storm. De boom, een mensenvriend, is een symbool van alle organische creatie; de boom, het beeld van een complete constructie."

Meer informatie:
Cassina
www.cassina.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven