Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamp van gerecyclede wijnfles en eikenhout

Duurzame ontwerpen lijken de wereld te veroveren. En geen wonder, met klimaatverandering die uit de hand kan lopen en de aarde nadelig beïnvloedt, is milieuvriendelijk zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Een duurzaam ontwerp dat echt de aandacht trekt, is Quercus van Max Ashford. Quercus is een duurzame bureaulamp, gemaakt met een combinatie van hout van natuurlijk omgevallen bomen en geüpcyclede glas van verpakkingsafval.

De DIY-bureaulamp is minimaal en stijlvol en gericht op jonge professionals. Voor de lampstandaard werd lokaal witte eikenhout gebruikt. Het hout zou verkocht worden als brandhout en worden verbrand. In plaats daarvan boog en manipuleerde Ashford de vorm van het hout in een strakke boog met behulp van stoom, waardoor zwaardere technieken zoals lamineren niet nodig waren.

Vervolgens liet hij het gebogen hout rusten gedurende 24 uur om zijn nieuwe vorm te laten bezinken. Een geüpcyclede wijnfles werd gebruikt als de lampenkap! Ashford sneed het in tweeën en maakt het glas mat. Een low power LED GU10-lamp werd vervolgens in de glazen kap geplaatst. Wanneer de lamp aan staat, straalt deze een zacht en subtiel licht uit, waardoor elk bureau waarop deze wordt geplaatst, op warme wijze wordt verlicht.

Aan het einde van de levenscyclus van de lamp kunnen alle afzonderlijke onderdelen worden losgemaakt en voor andere doeleinden worden gebruikt. Ashford's Quercus is een zeer functionele lamp die duurzaamheid bevordert, maar ook als een eigenzinnig accessoire dient!

Bekijk hier meer foto's van dit project.

Publicatiedatum: