Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Wij zijn niet het merk voor de zoveelste standaardstand met standaardmeubels'

Nederlands designmerk toont op IMM installatie met inventieve ‘foliewanden’

De stand van Pode is misschien wel de meest intrigerende presentatie van de Internationale Meubelbeurs IMM in Keulen. Een indrukwekkende installatie met ‘wanden’ van speciaal ontwikkelde folie creëert een unieke sfeer met een gevoel van intimiteit. Eenmaal binnen vergeet je de wereld om je heen en kun je in alle rust genieten van de nieuwe modellen die het Nederlandse designmerk toont. Nieuwe samenwerkingen met studio’s uit Nederland (Susanne de Graef) en Spanje (Yonoh) spelen daarin een centrale rol. 

De kracht van het snelgroeiende Pode is om telkens op te vallen in het geweld van IMM in Keulen. Met tientallen beurshallen vol meubelen is dat een opgave die Claire en Roderick Vos, de artdirectors van Pode, heel serieus nemen: ‘Eigenwijs design verdient een stand die anders is’, vinden ze. ‘Wij zijn niet het merk voor de zoveelste standaardstand met standaardmeubels. Pode heeft een verhaal. We zijn kleurrijk en presenteren een complete lifestyle. Als artdirectors willen wij dat verhaal vertellen. Door de licht spiegelende werking van de folie voel je je op de stand onbespied en vrij. Dat past bij de sprekende ontwerpen. Dat maakt dit ontwerp tegelijkertijd uitnodigend en intiem.’  

Nieuwe samenwerking: Yonoh
Drie nieuwe modellen staan centraal op de Pode stand. Spraakmakend is de compacte fauteuil Cabut van het Spaanse duo Yonoh. Oprichters Clara del Portillo and Alex Selma behoren tot de meest veelbelovende designers van hun generatie. De fauteuil is genoemd naar de grote-hoofden-maskers die gedragen worden tijdens de optochten in Valencia, de thuisbasis van Yonoh. Het design is exemplarisch voor hun ontwerpstijl: krachtige vormen, compact en zonder overdaad. In de hoofdsteun herkennen we het “grote hoofd”, waar Cabut naar is genoemd. Een opvallend detail is de bies, die helemaal doorloopt over de fauteuil. Cabut is leverbaar in alle leer- en stofkleuren van Pode, inclusief de gebreide stretchstoffen van Kvadrat, maar ook in combinaties.  

De nieuwste modellen van Pode staan vanaf april in de winkels. IMM duurt van 13 tot 19 januari 2020 en Pode is te bezoeken in hal 2.2, stand A002.  

Meer informatie:
Pode
info@pode.nl 
www.pode.eu

Publicatiedatum: