Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog door Eva de Bruin

Klassiekers in een velvet jasje

De velvet trend is al een tijdje gaande. Sowieso eigenlijk het gedachtegoed van de jaren '70 in het interieur. De zitkuil, de bruine kleuren; je ziet ze allemaal weer terugkomen. Maar het viel Eva de Bruin - bekend van 'niet iedereen kent Eva' - op dat aan de velvet trend ook de designklassiekers meedoen in special editions.

Vlinderstoel 3107
De vlinderstoel 3107, een ontwerp van Arne Jacobsen uit 1953, is een waar icoon. Dit ontwerp van Arne Jacobsen voor de Deense fabrikant Fritz Hansen was aan het begin alleen verkrijgbaar in zwart, wit en naturel, maar tegenwoordig is hij in vele kleuren, houtsoorten en stofferingen te leveren. Er is zelfs een kinderversie leverbaar. Het ontwerp heeft een tijdloos karakter en zit bovendien goed.

De naam voor deze speciale uitvoering is aangepast naar Series 7™. De stoffering is een luxe Italiaanse velours. Ook de poten zijn aangepakt, zo zijn ze mat gepoedercoat in een bruin/brons-kleur. Er kan uit 3 kleuren gekozen worden die ook bij elkaar een mooie mix vormen aan tafel; Misty Rose, GreyBlue en Autumn Red.



Togo
“A tube of toothpaste folded over on itself like a stovepipe and closed at both ends.”
Zo omschreef Michel Ducaroy, de ontwerper van Togo, in 1973 de vorm van dit ontwerp. Het cultobject is uitgegroeid tot een tijdloos icoon met een zitcomfort om bij weg te dromen.  De Togo is één van de meest erkende Ligne Roset stukken. Bijzonder is dat de Togo’s werelds eerste volschuimmeubel uit één stuk is. De schuimconstructie en gewatteerde covers maken de Togo heel comfortabel. Door de verschillende mogelijkheden, maten en uitvoeringen is de Togo van Michel Ducaroy, kun je van een grote hoekbank, tot een enkele loveseat gaan. De lijn wordt door Ligne Roset in leer of Alcantara uitgebracht, maar de fluwelen uitvoering is wel veel te vinden in eigentijdse interieurs.



Chesterfield
Chesterfield is eigenlijk een meubelstijl. We kennen de bank met het ruitpatroon van capiton en de genagelde armleuningen van 'the Chesterfield brand'. Dit bedrijf heeft haar productie van oorsprong in Engeland. Om het vele maat- handwerk en de daarbij behorende hoge kwaliteitseisen te waarborgen is uit kosten overweging deze  productie 7 jaar geleden volledig verplaatst. De uitspraak 'een échte Chesterfield komt uit Engeland' gaat dus niet meer op. Maar natuurlijk zijn er kenmerken waar het originele ontwerp aan voldoet. Naast leer is de klassieker nu ook in fluweel verkrijgbaar. En natuurlijk met een certificaat.


Meer informatie:
Niet Iedereen Kent Eva
nietiedereenkenteva@gmail.com
www.nietiedereenkenteva.com

Publicatiedatum: