Transportbedrijf Jan Krediet is klaar voor 2020

Uitdagingen in de meubelbranche houden logistieke partner scherp

Honderd jaar geleden werd Jan Krediet als transportbedrijf in Noordwolde opgericht door de familie Krediet. Inmiddels is het bedrijf onder leiding van Klaas Slim en Rogier Stoop uitgegroeid tot een full-service dienstverlener die actief is in de nationale- en internationale meubellogistiek, projectinrichting en warehousing.
Zeker in Europa is Jan Krediet een gerenommeerde naam als het gaat om meubel- en keukenlogistiek. Menig meubelmerk werkt met dit bedrijf voor het transport, projectinrichting, beurzen, montage, installatie en warehousing. Advies bij douaneprocedures en fiscale vertegenwoordiging zijn hierbij voor Jan Krediet vanzelfsprekende onderdelen.


Jan Krediet werd in 1924 opgericht.

Twee Nederlandse vestigingen bedienen de wereld
Jan Krediet heeft twee kantoren in Nederland. Het hoofdkantoor met een warehouse van 22.000 m2 bevindt zich in Steenwijk. Vanaf deze locatie vertrekken dagelijks en wekelijks eigen vrachtwagens en charters naar de eindklanten in heel Europa. Landen waarin Jan Krediet gespecialiseerd is zijn onder meer Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Finland,  Zwitserland en Zuid-Afrika.

Vanuit Venlo worden dedicated wagens ingezet die zendingen naar de landen verzorgen waarop Jan Krediet niet direct zelf rijdt of zendingen die met spoed geleverd moeten worden. Landen zoals Roemenië, Polen, Dubai, Hong Kong en Amerika worden vanaf hier bediend.
De projectinrichting wordt ook vanuit Venlo geregeld. “Het projectteam verzorgd op nationaal en internationaal niveau projecten die uiteenlopen van het inrichten van vijftig werkplekken tot het inrichten van gehele gebouwen met achthonderd werkplekken, inclusief installatie, kantines, gemeenschappelijke ruimtes, decoratie, planten, koffiemachines en wc-rollen'', vertelt Denise Adema (sales manager).


Naast logistiek is Jan Krediet ook actief in de projectinrichting.

Het onmogelijke mogelijk maken
Denise: “Wat voor een ander onmogelijk is, maken wij bij Jan Krediet mogelijk. Goederen met onhandige afmetingen, uitdagende eindbestemmingen; wij lossen het op met het gespecialiseerde en ervaren team. Dit geldt ook voor projecten op locatie. In heel Europa, Rusland en Zuid-Afrika voeren wij projecten van A-Z uit. Hierbij ligt de focus altijd op de kwaliteit van oplevering en het afronden vóór de deadline.
De grootste uitdaging waar wij mee te maken hebben is dat het meubilair vaak als laatste aan bod komt. Om geen vertragingen op te lopen doet ons lokale projectteam er alles aan om het project tijdig af te ronden. Soms betekent dit dat wij een tapijt moet leggen of er een muurtje uitgebroken moet worden als de plattegrond in werkelijkheid toch anders blijkt te zijn. Ons team lost het op!”.

Klaar voor 2020
Jan Krediet blikt tevreden terug op het afgelopen jaar; “Er zijn veel mooie nieuwe klanten bijgekomen, bestaande samenwerkingen zijn versterkt, wereldwijd zijn er bijzondere projecten afgerond en ook op ICT-gebied zijn er flinke stappen gemaakt”.

Naast een tevreden jaar, zijn er ook bepaalde verschuivingen zichtbaar geworden. “Voorheen bestond het grootste gedeelte uit zendingen naar zakelijke eindklanten. Het aandeel van B2C zendingen is de afgelopen jaren echter gegroeid. Hierbij bestaat de wens van de eindklant ook uit het monteren of installeren van hun nieuwe producten. Door onze wereldwijde Mach-3000 Alliance kunnen wij dit op lokaal niveau regelen en komen wij tegemoet aan deze nieuwe wensen van de eindklant!”.

Digitalisering en communicatie wordt ook steeds belangrijker. Jan Krediet blijft daarom ook op ICT-gebied de nodige stappen zetten. “Met ons automatische plansysteem en klantenportaal komen wij tegemoet aan de behoeftes van onze klanten en diens eindklanten. Middels ons eigen Track & Trace systeem blijven zij goed op de hoogte van hun zending en kunnen zij deze zelf volgen!", besluit Denise.

Meer informatie:
Jan Krediet
Oostermeentherand 8
8332 JZ Steenwijk
Tel: +31 (0)521 539 539 
info@jankrediet.nl 
www.jankrediet.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven