Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met EXO-kraan krijgt roestvrij staal betekenis

Met de nieuwe EXO-kraan van het Italiaanse SUPER INOX krijgt roestvrij staal een nieuwe vorm en betekenis. Het doel van dit project was om een product te creëren dat functioneel was voor dagelijks gebruik en tegelijkertijd zeer innovatief was op het gebied van technologie.

De kraan is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen SUPER INOX en Piet Billekens, de ontwerper die erin slaagde om de eigenschappen van roestvrij staal te verpakken met originaliteit.

Het gebruik van vlakke oppervlakken en vierkante vormen is een uitdaging en zeker bij materialen zoals roestvrij staal. SUPER INOX is erin geslaagd om dit obstakel te overwinnen door een collectie roestvrijstalen kranen te maken die slim gebruik maakt van de combinatie van cilindrische en vierkante vormen. Bovendien maakte de duidelijke ontkoppeling van het handvat het mogelijk om een ontwerp met een sterke esthetiek te creëren.

In de wereld van badkamers en keukens is er een toenemende interesse in afwerkingen die zich onderscheiden van eenvoudig verchromen door de keuze van andere materialen dan de traditionele te stimuleren. Vooral roestvrij staal, de AISI316L-legering, is een van de mogelijkheden, in staat om ecologische duurzaamheid te combineren met exclusieve esthetische afwerkingen zoals koper hoog messing (goud) en gun metal (zwart).

Publicatiedatum: