BD Line klaar voor 2020 na jaar van investeringen en jubileum

Van Boxtel: "In markt van binnenzonweringen moet je je als bedrijf blijven ontwikkelen"

BD Line binnenzonwering BV uit Kaatsheuvel heeft een hectisch jaar achter de rug. Niet alleen werd het 25 jarige bestaan gevierd, ook werd er flink geïnvesteerd in nieuwe collecties en een digitaal ordersysteem.
Met het ondernemersechtpaar Dick en Chantal van Boxtel blikken we terug op het jubileumjaar en vooruit op 2020. "Het komende jaar staat nog meer in het teken van de klant, want door alle drukte in 2019 heeft deze niet altijd die aandacht gekregen die hij of zij verdient."BD Line levert maatwerk binnenzonwering aan circa 350 woninginrichters en zonweringspeciaalzaken door heel Nederland. Het bedrijf staat bekend om de korte communicatielijnen, aandacht voor service en het eigen vervoer; twee bussen rijden wekelijks een vaste route.
De complete collectie wordt in stijlvolle stalenboeken gepresenteerd en de producten worden gedeeltelijk in eigen huis vervaardigd. De binnenzonweringscollectie biedt een breed scala in uitvoeringen, kleuren en dessins. Prijstechnisch is er zowel keuze in het duurdere segment met luxe uitvoeringen als ook in de basiscollecties met scherpe prijsstellingen. Voor elk product geldt: kwaliteit staat voorop.

InCoDa
Op de afgelopen InCoDa werd een nieuwe formule gepresenteerd voor dealers om consumenten aan zich te kunnen binden: BOXBLINDS. Het nieuwe concept - online kwaliteitsproducten bestellen tegen concurrerende prijzen - sloeg direct aan, want ruim 60 winkeliers toonden interesse. Intussen is de formule al bij 150 dealers uitgezet. Dick: "Het is een antwoord op prijsvechters, doe het zelf ketens en andere aanbieders die direct concurrerend zijn tegen de gerenommeerde retailers. BOXBLINDS zorgt ervoor dat prijsdiscussies tot het verleden behoren en dat de retailer de klant in de winkel houdt. Hij kan zich focussen op de klant en deze van een goed advies voorzien. Tevens behoudt de dealer de optie van verkoop van andere interieur gerelateerde producten gewoon in eigen hand."

Starters
"Dealers die BOXBLINDS hebben, hoeven geen klanten meer weg te sturen", gaat Dick verder. "De producten van BD Line zitten in een hoger segment, met die van BOXBLINDS kun je bijvoorbeeld ook studenten en starters bedienen. Het komt ook voor dat er wordt gekozen voor een combinatie van producten uit beide collecties als het budget niet toereikend is. Dealers kunnen zich overigens eenvoudig aanmelden via Boxblinds.nl. Op de collectie zit een marktconforme marge. Verder garanderen we snelle leveringen, meestal binnen tien werkdagen. Iedere order wordt dan ook direct vanuit onze fabriek aan de dealer verzonden", zegt Dick.

Recordomzet
In 2018 boekte BD Line een recordomzet en deze lijn heeft zich doorgezet in 2019. De verhuizing naar een nieuw pand, waardoor de productiemogelijkheden vergroot werden, heeft daar zeker aan bijgedragen. Zo wordt de nieuwe collectie rolgordijnen vanaf 2019 volledig in eigen huis geproduceerd. Daarnaast werd in het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in BOXBLINDS en het nieuwe ordersysteem. Als alles volgens planning verloopt, zal het bedrijf daar dit jaar de vruchten van plukken. Over een paar maanden krijgen ook BD Line-klanten de beschikking over het nieuwe ordersysteem, waardoor er (nog) sneller geleverd kan worden. "De klant voert in, wij voeren het uit”. Zo blijft het hoge service niveau van BD Line zich in de komende jaren verder ontwikkelen.

Dealernetwerk
Wat de toekomst betreft, wil BD Line het dealernetwerk in Nederland vergroten en verstevigen. "Voor 2020 focussen we ons meer op sales en de klant, die we nog meer aandacht willen geven. Voor BOXBLINDS ligt de focus op het fors uitbreiden van het dealernetwerk binnen Nederland en België, maar ook de Duitse markt zal worden benaderd”.
Intussen wordt BD Line meer en meer een familiebedrijf, want ook hun 21 jarige zoon is bij een deel van de productie betrokken. "Dat vinden we zeker een leuke ontwikkeling voor ons en voor de toekomst van BD Line ", zeggen Dick en Chantal tot besluit.

Klik hier voor nog meer foto's van BD Line.

Meer informatie:
BD Line
Portugalstraat 1
5171 PG Kaatsheuvel
+31 (0)416 283360
www.bdline.nl
info@bdline.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven