Witgekalkt Siberisch larikshout en schuiframen van vloer tot plafond

West Hollywood Edition Hotel geopend

Hotelier Ian Schrager heeft de krachten gebundeld met de Britse architectenontwerper John Pawson om het West Hollywood Edition-hotel in Los Angeles te creëren.
Het nieuwe hotel en luxe woningen markeren het debuut van het boetiekmerk in Californië. De Britse ontwerper voltooide de 140 kamers en 50 suites van het hotel met een neutraal palet met witgekalkt Siberisch larikshout en schuiframen van vloer tot plafond. De details doen denken aan de kamers in Schrager's New York hotel Public, ontworpen door Pawson en Herzog & de Meuron.

Het gebouw herbergt ook 20 woningen van 150 tot 600 vierkante meter met hetzelfde neutrale kleurenschema, Molteni-keukens, glazen schuifwanden en teakhouten lamellen.

Gewaagde kleuren
Terwijl het ontwerp van Pawson zijn kenmerkende minimalisme draagt, manifesteren Schragers traditioneel gewaagde kleurkeuzes zich als smaragdgroene gordijnen van vloer tot plafond, koningsblauw fluwelen stoelen en een pooltafel met kanarie gekleurd vilt.

"De ingang is ontworpen om een ​​gevoel van tijdloosheid over te brengen in plaats van een decenniumbepalende esthetiek, waardoor een goede balans tussen oud en nieuw wordt gecreëerd", aldus het hotel.Jerrycan
Een ontwerp van Sterling Ruby, genaamd The Scale, hangt aan het hoge plafond. Het stuk becommentarieert de vroegere ruigheid van de Sunset Strip, een middelpunt van LA's jeugd en tegencultuur in de jaren zestig en zeventig. Meer specifiek refereert een jerrycan die deel uitmaakt van de installatie naar het benzinestation dat op het perceel stond voordat het hotel er werd gebouwd.

Het restaurant Ardor bevindt zich naast de lobby. Houten accenten en potplanten zijn alomtegenwoordig in de hoofdruimte, evenals op het weelderige terras.

Panoramisch uitzicht
De indoor-outdoor bar op het dak van de West Hollywood Edition is omgeven door glazen schuifwanden, met een panoramisch uitzicht. Een openluchtzwembad op het dak is toegankelijk via een trap.

Het pand beschikt ook over een keldernachtclub genaamd Sunset, verschillende multimediastudio's uitgerust voor het hosten van evenementen en fotoshoots, een 24-uursfitnessruimte en een spa met vooruitstrevende technologische behandelingen met licht en geluid.

Rond de ingang van het pand bevindt zich een weelderige omheining van planten die inheems zijn in Zuid-Californië - 56 soorten in totaal - waaronder Aleppo-dennen, Arbutus- en kamferbomen.

Meer informatie:
West Hollywood Edition
www.editionhotels.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven