Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Onze missie is om van dakloosheid een verre herinnering te maken"

Huizen gemaakt van gemalen autobanden

Het Amerikaanse bedrijf ShreddedTire heeft een prototype van een woning gepresenteerd die gemaakt is van gemalen 1400 autobanden. De oprichter van het bedrijf vertelt: "Het begon allemaal vijf jaar geleden, toen ik een artikel in een lokale krant las over ongeveer 2.000.000 oude banden die 50 jaar geleden met opzet in onze oceaan werden gedumpt. Er was een foto van lokale duikers die deze oude banden een voor een op een boot slepen. Ik vroeg me af waar ze nu allemaal heen gingen. Het verhaal ging verder en vertelde waarom ze werden gedumpt en hoe ze de koraalriffen beschadigden, maar de inspiratie om te handelen was al begonnen met die foto."



Hoeveel afgedankte banden zijn er nodig om een huis te maken? Deze vraag stelde het team van ShreddedTire zich terwijl ze het proces beschreven om de eerste Echo Home te maken.
Echo Home is gemaakt van minimaal 93% gerecycled materiaal. De huizen worden off the grid ontworpen, wat betekent dat ze niet worden aangesloten op het riool, elektriciteit of andere voorzieningen. Dankzij zonnepanelen produceren ze zelf stroom en ze hebben een warmtepomp voor de verwarming of airco. "Voor zover we weten, is het de enige monolithisch gegoten, zelfdragende structuur ter wereld", laat het bedrijf weten.

"De woningen zijn bestemd voor vluchtelingen. Onze missie is om van dakloosheid een verre herinnering te maken voor miljoenen gezinnen (die het meest in nood zijn) over de hele wereld. Deze huizen zullen vele generaties doorgaan en we verwachten dat ze voor altijd zullen bestaan", besluit ShreddedTire.



Meer informatie:
ShreddedTire
info@shreddedtire.com 
www.shreddedtire.com  

Publicatiedatum: