Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verschuiving van minimalistisch naar meer flamboyant"

De top 20 trends in interieurontwerp

Real Homes heeft de top 20 trends in het interieur van het jaar 2020 verzameld. Het is een lijst met thema's en schema's die de mensen van Real Homes de afgelopen maanden hebben gezien op Pinterest, Instagram, bij designvoorspellers, verffabrikanten, stofontwerpers enzovoorts. Enkele trends die zij voorspellen:

Blauw is het nieuwe grijs
De 2020-kleur van Pantone heet Classic Blue, en dat is het volgens Real Homes gewoon: een klassiek blauwe kleur: "Het is schoon en elegant, maar het is ook echt opbeurend en (in vergelijking met de afgelopen jaren) een echt gemakkelijke kleur om in je huis op te nemen." Daarnaast zien we ook de roze tinten zeker terug in het interieur. En neutrale tinten, bijvoorbeeld Dulux Color of the Year 2020: Tranquil Dawn. Een zachte en neutrale groentint. 



Textuur
Ook in de 2020-trends draait het niet alleen om kleur, we zien ook dat textuur steeds vaker wordt gebruikt om kamers mooier te maken. Verschillende texturen in dezelfde, of vergelijkbare kleuren opgestapeld. In een woonkamer zijn kussens en dekens een voor de hand liggende manier om dit te doen, maar probeer in andere kamers texturen met planten aan te brengen (gedroogde bloemen komen overal in 2020) prints en goed samengestelde prullaria. 

Keukens
Met het kleiner worden van woonruimtes en slimmere, minimalistische keukens wordt opslag steeds populairder. Items die ooit rommelige werkbladen sierden kunnen nu in inbouwkasten en ononderbroken oppervlakken verdwijnen om optimaal gebruik te maken van alle beschikbare ruimte.



Duurzaam
Mensen beginnen meer na te denken over waar alle kleding eigenlijk vandaan komt en waar ze van gemaakt zijn. "En het lijkt erop dat hetzelfde geldt voor dingen die we voor onze huizen kopen. Velen van ons proberen duurzamer te winkelen, en in de interieurwereld betekent dit dat we meubels kopen gemaakt van lokale materialen die duurzaam zijn geproduceerd of producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen, denk aan tapijten gemaakt van plastic flessen. 

Dierenprints
We zien dat dierenprints behalve in de mode ook in de interieurs van 2020 te zien zijn. Begin klein, voeg accenten toe in de vorm van stoffering en een paar kleine accessoires en als het bevalt, kun je verder gaan met tapijten en gordijnen.

Tweekleurig
Real Homes ziet ook een stijgende trend in het schilderen van keukenkasten in twee verschillende kleuren. Een donkere kleur voor de onderste kasten en een lichtere schaduw voor planken en kasten die hogerop zitten.

 
Flamboyant
Volgens Real Homes wijzen alle tekenen op een verschuiving van een schoon, minimalistisch interieur naar een meer flamboyant decor. Veel patronen en gedurfde kleuren.
Ramen met zwarte lijsten in ramen en deuren, scheidingswanden en  doucheschermen. De grafische look sluit absoluut aan bij de industriĆ«le trend die nog steeds sterk is.

Kijk voor meer trends en foto's hier.

Publicatiedatum: