Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De lijst bevat zes nieuwe landen ten opzichte van 2018

Dit is de wereldranglijst voor design van 2019 en Nederland staat er ook bij!

Designboom brengt elke jaarwisseling de wereldranglijst voor design van het afgelopen jaar in beeld. Deze lijst onthult de landen met de meeste ontwerpers die jaarlijks een A 'design award en competitie hebben gewonnen. Doel hiervan is om een ​​wereldwijde ontwerpcultuur verder te promoten door goed ontwerp te vertonen en te ondersteunen.

Voor het eerst staat China nu bovenaan de ranglijst in 2019 met 67 gewonnen platina-designprijzen. Deze vervangen de VS - nu op de tweede plaats - gevolgd door Japan, Italië, Groot-Brittannië, Hongkong, Turkije, Taiwan, Duitsland en Australië die de top 10 voltooien. Over het algemeen blijft de tabel vergelijkbaar met 2018, maar bevat nu zes nieuwe landen: Macedonië, de Maldiven, Lao, Swaziland, Kenia en Armenië.


De wereldranglijst voor design van 2019. Bron: Designboom.


Bekijk hier de hele lijst. Nederland staat op de veertiende plek met 68 awards.


Het project dat afgebeeld is, was de winnaar van 2019 van de categorie architectuur, gebouw en structuurontwerp; casa ojala door beatrice bonzanigo. 

Designboom: ''Om ook kans te maken op een internationaal erkende prijs en de prestige van uw land te vergroten, registreer en dien uw werk nu in voor de 2020 A 'designprijs en competitie.''

Publicatiedatum: