Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Quint Joy of Living presenteert nieuwe collectie

Kevin Quint: "We zien dat de trends tegenwoordig enorm snel gaan"

Het in Veenendaal gevestigde bedrijf Quint Joy of Living is een groothandel in potterie en woonaccessoires. Het bedrijf wordt geleid door vader Jelle en zoon Kevin Quint: "Mijn vader begon zijn groothandel 40 jaar geleden. Met zijn gevoel en interesse voor ambacht begon hij met fabrieken over de hele wereld te werken. Ik werd geïnspireerd door zijn werk en sinds drie jaar ben ik partner in het bedrijf en voer ik mijn eigen label Quint Joy of Living." 



Voorjaarsbeurs
In verband met de nieuwe collectie is het momenteel erg druk binnen het bedrijf. "Het is echt een gekkenhuis deze weken, alle monsters voor de nieuwe collectie komen binnen. We zijn alles aan het klaarmaken voor de komende voorjaarsbeurs Trendz, waar we onze nieuwe, verrassende collectie zullen presenteren. Onze klanten zijn voornamelijk bloemisten, tuincentra en interieurwinkels. We hebben inmiddels een vaste kern van klanten die onze showroom in Veenendaal bezoeken of die komen inkopen op de beurs."

Nieuwe collectie
"Onze nieuwste collectie bestaat uit grijs-, groen- en cameltinten. We zien dat de goud-trend doorzet dit jaar. In de potterie loopt goud niet zo goed, mensen vinden dit vaak te opvallend, maar in accessoires laten we goud zeker terugkomen. Het zijn allemaal warme kleuren die goed te combineren zijn."



Trends gaan er snel
De groothandel houdt twee keer per jaar een huisshow in eigen showroom. Kevin: "Eind oktober is de kick-off van de voorjaarscollectie en eind mei presenteren we de najaarscollectie.
We zien dat de trends tegenwoordig enorm snel gaan, mensen willen elk half jaar iets anders. Daar proberen we op in te spelen door aan elke nieuwe collectie trendkleuren toe te voegen. Onze bestaande producten die het goed doen, laten we doorlopen in het assortiment en daar voegen we elementen aan toe waar vanuit de klant vraag naar is."

Doel
Kevin benoemt dat hij met Quint Joy of Living zich wil onderscheiden door niet in de massa op te gaan. ''Niet het geijkte potje verkopen. We volgen zeker de mode en de trends, maar proberen altijd onze eigen draai aan onze collecties te geven. Daarom zijn we ook erg trots op het nieuwe assortiment." 


Vader Jelle, zoon Kevin en zijn vrouw Angela Quint.

"Ons doel is om er voor de klant te zijn. We nemen graag de tijd voor afspraken met onze klanten die inspiratie op komen doen in onze showroom. Zo kunnen ze de producten bekijken en onze ontwerp combinaties zien die verrassen en inspireren.
We werken hard aan het inkorten van onze levertijden. Onze producten worden geproduceerd in Azië, we proberen daar drie keer per jaar naar toe te gaan om de fabrieken te bezoeken en contacten te onderhouden. We zijn lekker bezig en willen dat graag zo houden." 

Trendz vindt plaats van 12 t/m 14 januari in Evenementenhal Gorinchem. Quint Joy of Living is te vinden op stand B.104.
 
Meer informatie:
Quint Joy of Living
Laan der techniek 7
3903 AS Veenendaal
info@quint-living.com 
www.quint-living.com