Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ay Illuminate lanceert nieuwe House of Thol ontwerpen in Parijs

Tijdens de Maison & Objet vorig jaar in Parijs lanceerde het Nederlandse verlichtingsmerk Ay Illuminate de lampen Wren & Kiwi, ontworpen door House of Thol.

De duurzame lichtschermen, sociaal gemaakt in Nederland, voegen een nieuwe categorie toe aan de Ay Illuminate-collectie die vooral bekend staat om het gebruik van Aziatische ambachtelijke en natuurlijke materialen.



De Wren en Kiwi-tinten worden in Nederland geproduceerd van 98% gerecyclede aluminium Luxaflex-lamellen en Ecoplex, van lichtgewicht 100% PEFC-gecertificeerd populierenhout.
 
De Ecoplex-frames zijn CnC-gelaserd bij Samosa uit Nijmegen en zijn ontworpen om plat te worden verzonden.
De frames worden vervolgens samengesteld door ze samen te klikken bij sociale onderneming Tomin Group in Almere. Waar de Luxaflex-latten één voor één rond het frame worden geweven.
 
Omdat de lamp in elkaar is gezet zonder lijm en bevestigingen, kan deze volledig worden gedemonteerd, waardoor beschadigde onderdelen kunnen worden vervangen.
 
De gelaagde geperforeerde Luxaflex-lamellen creëren een licht moiré-effect en een subtiele translucentie met ingeschakeld licht.

Meer informatie:
Ay Illuminate
House of Thol
home@houseofthol.nl 
www.houseofthol.nl 

Publicatiedatum: