'Belangrijk om ons aan te sluiten op de huidige voedingstrend'

LG ontwikkelt allereerste indoor 'groentekast'

LG Electronics (LG) zal een indoor tuinapparaat onthullen op de CES 2020, het eerste uitstapje naar de snelgroeiende beweging voor indoor tuinieren. Het revolutionaire ingebouwde LG-tuinapparaat voor binnengebruik maakt gebruik van geavanceerde licht-, temperatuur- en waterregeling, handige alles-in-één zaadpakketten en een app voor het bewaken van de groei om gebruikers te helpen bij het cultiveren van voedselrijke en smaakvolle groenten in hun eigen huis.

Met de indoor-groentekas van LG ervaart zelfs de complete beginner het plezier en de vreugde van een groene vingers. Ontworpen voor de miljoenen consumenten wereldwijd die de gemoedsrust willen weten wat er in hun voedsel zit en waar het vandaan komt. 

Met flexibele modules repliceert het apparaat optimale buitenomstandigheden door de temperatuur in de geïsoleerde kast nauwkeurig af te stemmen op de tijd van de dag. Dankzij LED-verlichting, geforceerde luchtcirculatie en watermanagement kunnen zaden snel worden omgezet in ingrediënten voor heerlijke recepten en gerechten. Het geavanceerde tuiniersysteem biedt plaats aan maximaal 24 alles-in-één zaadpakketten, genoeg voor een gezin van vier om te genieten van de gezonde voordelen en culinaire hoogstandjes van een breed scala van thuis gekweekte eetwaren.

Een belangrijk onderdeel van de geautomatiseerde tuinoplossing is de niet-circulerende watertoevoertechnologie van LG, die gelijkmatig de exacte hoeveelheid water verdeelt die plantenpakketten nodig hebben. Deze kerntechnologie voorkomt algengroei en remt onaangename geuren voor een schone en hygiënische omgeving waar veilige, natuurlijke kruiden en bladgroenten kunnen groeien. Een bijbehorende smartphone-app helpt gebruikers hun planten te beheren en te bewaken, en biedt nuttige begeleiding bij elke stap onderweg om elke keer een succesvolle oogst te garanderen. De alles-in-één zaadpakketten met zaden, veenmos en kunstmest, zijn ontworpen voor onmiddellijke planting. De eerste pakketten bevatten 20 verschillende soorten, waaronder verschillende soorten sla, rucola, witlof en basilicum.

"Omdat steeds meer consumenten tegenwoordig een vegetarische en veganistische levensstijl hebben, was het belangrijk voor ons om bij te dragen aan deze trend," zei Dan Song, president van LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. "Onze eerste oplossing voor binnentuinen vertegenwoordigt een nieuw paradigma voor LG in huishoudelijke apparaten, waarmee consumenten goed kunnen eten en tegelijkertijd het plezier hebben om hun eigen voedsel te verbouwen.''

De eerste tuinbouwer van LG zal tijdens CES 2020 van 7-10 januari te zien zijn op stand # 11100 in de centrale hal van het Las Vegas Convention Center. 

Meer informatie:
LG 
www.lg.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven