Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Where I belong'

Heimtextil presenteert designtrends 2020-2021

Heimtextil zal het nieuwe trendseizoen 2020/2021 lanceren met het algemene thema 'Where I belong'.
 
Dit seizoen is Stijlinstituut Amsterdam verantwoordelijk voor de implementatie van Trend Space op de aankomende internationale vakbeurs voor huishoudelijk en contracttextiel. Naast Stijlinstituut Amsterdam hebben de in Londen gevestigde studio FranklinTill en het Deense bureau SPOTT bijgedragen aan de wereldwijde voorspelling voor 2020/2021 voor perspectiefgerelateerd interieurontwerp.

Voor de jaarlijkse internationale Trend Council is identiteit een altijd aanwezig onderwerp: onderdeel van een bredere discussie over gender en culturele diversiteit, over tolerantie en nieuwsgierigheid. Tegenwoordig lijkt het zelfidentificatieproces complexer dan ooit. Identiteiten worden nu gevormd door ervaringen die gelijktijdig op verschillende niveaus plaatsvinden. Lokaal, nationaal, wereldwijd, zowel online als offline. Identiteit kan daarom uit veel verschillende lagen bestaan. Individuen kunnen zelfs allemaal een gelaagde identiteit hebben.

Ruimte maken voor het veelzijdige zelf
Als een overkoepelend thema adresseert 'Where I belong' gelaagde identiteiten via de vijf verschillende Heimtextil 20/21 trends. 'Maximum Glam' maakt het glamoureuze leven technologisch, 'Pure Spiritual' vindt balans in de natuur en mystiek, 'Active Urban' hecht waarde aan utilitaire, aanpasbare oplossingen, terwijl 'Heritage Lux' rijke historische erfenissen viert en 'Multi-Local' wereldwijd culturele invloeden omarmt.

Nadenken over de Heimtextil-trend van dit jaar 'Where I belong' toont dat één maat niet voor iedereen geschikt is. Om de lagen van onze identiteit op een informatieve en inspirerende manier te ontrafelen en te onthullen, nodigde Stijlinstituut Amsterdam vier ontwerpstudio's en twee fotografen uit om de kern van elk thema vast te leggen. Elke advertentie kreeg een thema toegewezen dat past bij hun filosofie, praktijk en methodologie, waardoor ze een persoonlijk en authentiek aspect aan de verhalen konden toevoegen.

Door vijf werelden in te richten als belevingsruimte, gemaakt voor en met producten van exposanten, realiseert de Trend Space ook 2D-visualisaties uit het boek als 3D-ruimtes. Conceptuele installaties zullen bezoekers actief betrekken en motiveren om hun ervaringen te delen door dynamische instellingen te creëren over prestaties en interactie. Instellingen kunnen bizar, mooi en soms verwarrend zijn: het is nu aan de bezoekers om te bepalen waar zij en hun doelklanten thuishoren.

Future Materials Library
Een hoogtepunt van de Heimtextil Trend Space 2020 zal de door FranklinTil samengestelde Future Materials Library zijn waar opkomende duurzame materiaalinnovatie worden gepresenteerd aan de interieurtextielsector. Gericht op materiaalsamenstelling en productie-innovatie, zullen de tentoonstellingen van de Future Materials Library bezoekers en exposanten van onschatbare waarde bieden, als aanvulling op de samengestelde showcase van esthetisch ontwerp en kleurentrends. Elk tentoongesteld monster bevat relevante informatie over de ruwe oorsprong van elk materiaal, het productieproces en het potentiële hiernamaals.

Material Manifesto
Heimtextil en het internationale trendteam creëerden een Material Manifesto waarin wordt beschreven hoe middelen kunnen worden gebruikt die tijdens het evenement worden gebruikt en voorkomen dat nieuwe materialen worden gebruikt die als afval kunnen eindigen als de tentoonstelling wordt gesloten. Door intelligente materiaalkeuze zal Stijlinstituut Amsterdam de materiaalimpact verminderen om een ​​meeslepend forum met een minimale voetafdruk te creëren.

Meer informatie;
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com 

Publicatiedatum: