Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de plantentrends voor 2020

Planten zijn hip en in grote steden duiken er steeds meer winkels op die zich daarin hebben gespecialiseerd. Maar wat zien we in 2020 voor ontwikkelingen op dat gebied? The Royal Horticultural Society (RHS), een Britse non-profitorganisatie die tuinieren promoot, ontdekte alvast vijf trends, meldt de Gazet van Antwerpen.

Groter, groter, grootst
In 2020 mag het wat meer zijn, ook wat planten betreft. Grote planten worden de eyecatcher in het interieur. De monstera was al populair, maar mag nu nog wat groeien tot een flink uit de kluiten gewassen exemplaar. En ook de alocasia zou het met zijn grote bladeren bijzonder goed doen in woonkamers.

Duurzame potgrond wordt belangrijker
Volgens de RHS heeft recent onderzoek uitgewezen dat potgrond vaak mycobacterium vaccae zit, dat zijn bacteriƫn die bijdragen aan ons immuunsysteem. Verwacht wordt dat er ook meer aandacht zal gaan naar milieuvriendelijke alternatieven zoals houtvezel en compost om planten in onder te brengen.

Jaren '80
Op zoek naar nieuwe planten? De nemesia of diascias zijn kleurrijke bloemen die zo uit de jaren tachtig lijken te komen, maken volgens de RHS in 2020 een comeback. Dankzij hun zoete geur trekken ze ook massaal bijen aan.

Natuurlijke look
Het moet er in de tuin vooral niet allemaal perfect uitzien, dat wordt het devies voor 2020. Ga bovendien voor meer diversiteit en help zo zelf de natuur een handje door een grotere verscheidenheid van dieren en insecten aan te trekken.

Eigen voedsel
We kunnen bijdragen aan een betere planeet door zelf weer eigen voedsel te gaan kweken. Het is goedkoop, je krijgt er veel voor terug en verbruik van plastic verpakkingen wordt beperkt, besluit Gazet van Antwerpen

Publicatiedatum: