Dit zijn de vijf meest gelezen artikelen van 2019!

In de dagen rond kerst blikt de redactie terug op 2019. In de afgelopen twaalf maanden verschenen meer dan 3500 artikelen via ons nieuwsplatform. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met dinsdag 24 december zetten we ze op een rijtje.

Vandaag deel 7: de Wonen360 top 5 van 2019!

V.l.n.r. Sebastien Maenhout (accountmanager Europa), Louis Rogiers (directeur verkoop) en de directeuren Jean-Paul en Pierre Rogiers.

Op de eerste plaats!
Het artikel dat het meest gelezen is in 2019, is "Voor sommige klanten was het schrikken". Het interview dat ons nieuwsplatform met Louis Rogiers van PR Living had, trok de aandacht van vele duizenden lezers.
Volgend jaar bereikt PR Interiors (het huidige PR Living) de respectabele leeftijd van 60 jaar. Hoewel al behoorlijk op leeftijd, is het Belgische bedrijf springlevend. Mede onder de bezielende leiding van de derde generatie Rogiers ondergaat het productiebedrijf momenteel een heuse metamorfose. Het roer gaat 360 graden om. "Het is een serieus jaartje", vertelde de 26-jarige Louis, de derde generatie van het familiebedrijf PR Living, met gevoel voor understatement. Lees hier het complete artikel.

Table du Sud B.V. uit Heeze haalde een omzet van € 3,1 mln, een groei van 215%. Het bedrijf heeft 30 werknemers in dienst.

Op de tweede plaats!
Op de tweede plaats eindigde 'Vier firma's uit meubel- en interieurbranche op lijst 100 snelst groeiende Nederlandse bedrijven'.
Vier ondernemingen uit de branche verwierven een plekje in de lijst van 100 snelst groeiende Nederlandse bedrijven van 2019, samengesteld door Het Financieele Dagblad. Table du Sud B.V. is de hoogst genoteerde, gevolgd door La Tenda BV, Mauron Kantoormeubelen BV en Euro Furniture Import BV. Om in deze lijst te komen, zijn omzetgroei, personeelsgroei en winstmarge van belang, zo meldt het artikel.  

De fabriek van Unilin in Wielsbeke.

Op de derde plaats
Het verhaal 'Belastingdienst zet mes op keel van fabrikant' belandde in 2019 op de derde plaats in de top 5 van meest gelezen artikelen.
Meer dan 547 miljoen euro aan belastingen en boetes kreeg Unilin opgelegd vanwege een zogeheten 'schijnconstructie' rondom een vloerensysteem. Het ging hierbij om het Uniclic-systeem van de West-Vlaamse vloerbekledingsgroep Unilin, waartoe ook Koninklijke Peitsman behoort.De zaak loopt nog steeds. 

Peter de Kock (links) met zijn rechterhand Michiel van den Eeden.

Op de vierde plaats
Het interview met directeur Peter de Kock van Boxspring Design legde beslag op de vierde plaats. In het artikel werd teruggeblikt op het tienjarige bestaan van de beddenfabrikant uit Rucphen. Van een nagenoeg lege hal van 2000 m2 en vier werknemers in 2009 naar twee goedgevulde, bedrijvige productieruimtes van 9000 m2 en 45 personeelsleden in 2019. Dat was in een notendop de geschiedenis van Boxspring Design. Peter de Kock: "Het heeft wel eventjes tijd gekost voordat het begon te draaien, want niet iedereen zat op ons te wachten", blikte hij terug. "Maar na verloop van tijd kreeg ik toch het vertrouwen van een aantal klanten. Daarmee konden we bewijzen wat we beloofden. Nu kan ik zeggen dat de groei er nog steeds inzit", vertelde De Kock.

Daniël Nijdam is eigenaar van Nijwie Furniture en Le Chair Int.

Op de vijfde plaats
Sinds een maand of vier heeft ons nieuwsplatform de populaire rubriek In het Glazen Huis, waarin mensen uit de interieurbranche vragen worden voorgelegd die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. Half november was het de beurt aan Daniël Nijdam, eigenaar van Nijwie Furniture en Le Chair International, bedrijven die naast private en white label producten ook het merk MySons voert. Zijn inkijkje was goed voor de meer dan verdienstelijke vijfde plaats in de top 5 van meest gelezen artikel in 2019.

Eerder verschenen:
- Deel 6: november en december
- Deel 5: september en oktober
- Deel 4: juli en augustus
- Deel 3: mei en juni
- Deel 2: maart en april
- Deel 1: januari en februari


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.