Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Duurzame maatregelen zitten niet in de weg

De villa die architect Marco Tavenier in Hilversum heeft gerealiseerd is energiezuinig en volledig op maat van de opdrachtgever ontworpen. De villa is gebouwd op de plek van een klein, verouderd huisje. Uitdaging was om binnen het bestaande bouwvlak een totaal andere, moderne woning te ontwerpen.



De relatie met de tuin is bij dit huis heel belangrijk, wat onder andere tot uitdrukking komt in de schuifdeuren op de hoek. Als deze deuren opengezet worden, lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over. De villa is bekroond met de publieksprijs van de Hilversumse Architectuurprijs 2015-2016.
Tavenier: "Ik combineer interieur-, exterieur- en tuinarchitectuur en vertaal de wensen van mijn opdrachtgever in een ontwerp en bouwplan. Het resultaat is een op maat gesneden warme jas." 
De architectuur van Tavenier valt op door de strakke detaillering en open plattegronden, waarbij de verschillende ruimten door hoogteverschillen en materiaalgebruik gedefinieerd worden.



Omgevingselementen als landschap en bestaande architectuur worden door hem op een eigentijdse manier geïnterpreteerd. Tavenier: "Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt, comfort en praktisch gebruik worden niet uit het oog verloren. Duurzame maatregelen moeten niet in de weg zitten."

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl