Vrijdagse vragenronde

In het Glazen Huis: Carin Frijters

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. 

Deze week In het Glazen Huis: Carin Frijters.

Carin (53) woont met de liefde van haar leven Arjan (57) in het landelijke Wagenberg. Als conceptdenker en -doener helpt zij retailers met het verbeteren van hun klantenreis en concept en vervult sinds 2018 de mooie rol van voorzitter bij BNS Crisp, de club voor stylisten in Nederland.
Veelgevraagd spreker en auteur van de boeken, Prikkel de Koopknop en RetailTheater.

Wat zijn je hobby’s?
Ik mag me graag laten inspireren door steden te bezoeken, doe aan powerwalken, yoga (al is dat niet echt mijn hobby), zwerf graag rond op het net (onder andere Instagram en Pinterest). Echte quality time is lekker koken voor vrienden en familie.

Wat is je lievelingseten?
Alles uit de keuken van Kruid & Jasmijn vol van dagverse streekproducten in Woudrichem en de MEZZE, kleine tapasachtige gerechtjes, maar dan met Arabische smaken van Badhu in Utrecht.

Wat is je favoriete vakantieland?
De rust en het buitenleven van Schotland met zijn vergezichten en dan vooral het Isle of Sky gebied.

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Die staat er al. Sinds jaar en dag rijd ik Volvo, betrouwbaar en comfortabel. In de zomer mag ik graag rondrijden in een Saab cabrio. Een oudje maar wel genieten.

Wat is jouw woonstijl?
Ik woon landelijk en mijn woonstijl is het best te omschrijven als een mix tussen eclectisch en authentiek. Of reken je dat onder een ratjetoe?

Wie is je favoriete ontwerper?
Oh dat zijn er behoorlijk wat. Ontwerper India Madhavi voor het verrassende kleurgebruik en materialisering van haar projecten. Nederlands trots artiest en ontwerper, Daan Roosegaarde voor zijn innovatieve ideeën. De New Yorkse kunstenaar, Daniel Arsham voor de eenvoud van zijn ontwerpen die steeds vaker terug te vinden zijn in het retaillandschap (momenteel in Londen te zien bij Selfridges met een installatie) onder andere in het onlangs geopende Hudson Park in New York. De groenstylisten en decorateurs, Ueli Signer and Florian Seyd van Wunderkammer voor de dromen die zij waarmaken en Antonio Marras om de wereld die hij door een crossover tussen mode, interieur en food weet te creëren in Milaan.
Ik realiseer me nu door het op te schrijven dat het vaker om ruimtes/ installaties dan om producten gaat

Welk meubelstuk komt jouw huis niet in?
Kunststof stapelstoelen.

Wat vind je de tofste beurs?
Met stip op nummer een staat voor mij de Salone del Mobile in Milaan. De installaties, de mensen en de vibe. Dichter bij huis DDW Eindhoven en Object Rotterdam van Anne van der Zwaag en mis ik de Elle Decoration route.

Wat stoort jou het meest binnen de interieurbranche?
Het gebrek aan een open houding en het inzicht dat samenwerken je altijd verder brengt. Laten wij elkaar vaker opzoeken, elkaar inspireren en kennis delen.

Waar hoop je te staan over tien jaar?
Ik hoop te doen wat ik doe. Retailers helpen, inspireren en te verbinden. Daar ga ik voor!


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven