Allereerste gerecycled plastic huis wordt volgend jaar in gebruik genomen

Volgend jaar wordt het allereerste gerecyclede plastic huis in Arnhem in gebruik genomen. De toekomstige bewoners zijn Bram Peters en zijn vrouw Marlous. Zij kwam met het idee een kunststof huis te bouwen. Dit mede omdat ze een Plastic Save gelieerde stichting runt, Save Living. 


Foto ter illustratie van Pinterest

De bewoners willen maart 2020 hun intrek nemen in het Arnhemse huis. Het AD schrijft dat de woning is zelfvoorzienend is. "Onder meer dankzij de veertig zonnepanelen op het dak en de tweedehands accu van het Arnhemse Timeshift Energy, waarin de opgewekte energie wordt opgeslagen. Verder is het huis zeer goed geïsoleerd, vertelt Peters: ,,Het heeft een rc-waarde van 9+. De meeste goed geïsoleerde huizen zitten rond de 6."

''Het is de bedoeling dat de modules straks in serie gemaakt worden. Dit is de eerste pilot, waarmee het koppel ook hoopt het proces nog verder te finetunen. Bijvoorbeeld het frame. Dat is van staal, omdat het huis met een kraan vervoerd moet kunnen worden. Peters wil echter onderzoeken of dat ook met kunststof kan.''

Bekijk hier het hele artikel inclusief de foto's.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven