Hanneke van de Pol is een duizendpoot op het gebied van design, kunst en vormgeving. Of het nu om een grafisch, product- of interieurontwerp gaat. Naast het realiseren van projecten voor opdrachtgevers heeft ze sinds een aantal jaar haar eigen merk in naadloze wandbekleding: Artwallcollection. 

"Ik ben mijn hele leven al grafisch ontwerper. In 2017 ben ik 10 weken op vakantie gegaan naar Frankrijk om na te denken over wat ik wil. Daarna ben ik een jaar lang een collectie behang gaan ontwerpen, dus eigenlijk ben ik pas twee jaar bezig. Mensen zijn soms verbaasd als ik vertel dat de wandbekleding in een oud pand nieuw is. Ze denken dat het originele behang nog op de muren zit. Ik ben me heel bewust van bepaalde stijlperiodes in de geschiedenis en probeer met mijn collectie te voorzien in de behoefte van (interieur) architecten om een bijzondere wandbekleding te vinden, die naadloos aansluit bij het interieurontwerp en de architectonische stijl van de locatie.""Ik ben zo blij, de laatste maanden heb ik zoveel mooie projecten mogen doen. Na de beurzen in Amsterdam en Parijs zijn er veel nieuwe contacten met architecten ontstaan. Het werken met hen is zo leuk, samen kijken naar wat nodig is, mooie interieurs creëren met architecten die ook van een sprookje houden. Ik haal alles uit de kast om te laten zien wat mogelijk is. Ik ben zelf ook erg vrij in mijn werk, het mag best een beetje maf en gek zijn. In ieder geval wegblijven van de standaard."   "Momenteel werk ik in opdracht van Nicemakers uit Amsterdam aan een bijzondere wandbekleding voor restaurant Bord’eau in Amsterdam. Ik heb daar een panoramisch landschap gemaakt dat rondom in het restaurant te zien zal zijn en begin januari geplaatst gaat worden. Vorig jaar heb ik Gordon Ramsey's nieuwe restaurant in mogen richten en de Jimmy Woo Nachtclub in Amsterdam." 

Voor de Wallcoverings-collectie liet Hanneke zich inspireren door stromingen uit de schilderkunst, interieur architectuur en antiekwereld. Van artdeco en jugendstil tot aan abstracte kunst. "De wereld in mijn hoofd is zo groot, waarom zou ik niet bij een plaatje in mijn hoofd passende wandbekleding maken? Ik heb altijd al een liefde voor kunst en oude dingen gehad. Als klein kind schilderde ik regelmatig de kamertjes in onze woning. Dan kwam mijn moeder boven en waren alle muren, het plafond en de verwarming blauw geschilderd. Ik wilde altijd al mijn eigen wereld creëren, iets spannends laten gebeuren in een ruimte."

"Het voordeel van naadloos behang is dat het materiaal brandvertragend, krasvast en makkelijk schoon te maken is. Ook is het duurzaam; het materiaal kan worden hergebruikt. Het varieert van akoestisch tot polyester en pvc vrije wandbekleding. Hanneke besteedt veel aandacht en tijd aan haar klanten en de projecten die zij doet. Ze ontlast haar klanten door mee te denken en te zorgen dat de wandbekleding precies past bij de locatie en exact op maat wordt aangeleverd. In overleg met de klant worden patronen indien nodig aangepast of zelfs exclusief voor de klant ontworpen. De wandbekleding moet letterlijk en figuurlijk naadloos aansluiten bij het interieur en de beoogde sfeer van de locatie. 
Mijn doel voor de komende jaren is zorgen dat mijn werk uniek en bijzonder blijft. Samen met architecten paradijsjes maken."

Meer informatie:
Artwallcollection
Klarendalseweg 363
6822 GS Arnhem
info@artwallcollection.com 
www.artwallcollection.com