'Anvia wil in Nederland vastere voet aan wal krijgen'

Oud verlichtingsmerk nieuw leven ingeblazen

"Een oud verlichtingsmerk merk nieuw leven inblazen. Puur mid-century design voorzien van de laatste verlichtingstechnologieën, dat was mijn idee toen ik de vintage verlichting zag van Anvia", vertelt Michel Klein.
Anvia (Algemeene Nederlandsche Verlichtings Industrie Almelo) is in 1933 opgericht door een Duitse ondernemer, Max Liebert. De oorsprong van het verlichtingsmerk ligt in Berlijn, maar later verhuist het bedrijf door allerlei omstandigheden naar Almelo. Anvia werd in januari 2015 heropgericht en ontwikkelt, produceert en distribueert tijdloze verlichtingsarmaturen.


Oude plaatjes uit de Anvia geschiedenis.

Zoektocht
"Na een flinke zoektocht naar de mensen achter het oorspronkelijke Anvia besloot ik het merk nieuw leven in te blazen", vertelt Michel Klein. "Het originele logo van Anvia werd opgepoetst en in 2014 zijn we begonnen met het presenteren van enkele modellen op beurzen om af te tasten of er animo voor was. We hebben een productiebedrijf in de arm genomen en met vallen en opstaan, kinderziektes constateren en aanpakken, zijn we nu vier jaar later aan het opschalen met Anvia."


Links hanglamp de kelk, rechts tafellamp de directeur.

Missie
De missie van Anvia is gericht op het creëren van unieke verlichtingsproducten. Het bedrijf realiseert dit door gebruik te maken van haar originele mid-century ontwerpen en daarin de meest actuele verlichtingstechnologieën toe te passen. Dit alles wordt gecombineerd met vakmanschap en ontwerp en de mogelijkheid tot maatwerk.

Disderot
"We werken ook steeds meer met andere ontwerpers. Zo starten we in januari met de verkoop van verlichting van het Franse merk Disderot. Het voeren van een ander merk naast onze eigen verlichting past in de strategie om de komende jaren een vastere voet aan wal te krijgen in Nederland. Het verhaal van Disderot lijkt erg op dat van Anvia. Met de producten van Disderot kan er invulling gegeven worden aan vragen van klanten in Nederland naar aanvullende nieuwe en onderscheidende merken en is er met het merk tevens een dekking in het hoogste prijssegment."


Links: zwarte hengellamp (foto: Joris Verhoeven), rechts de stiletto vloerlamp.  

Disderot werd in 1948 opgericht en herbergde diverse Franse mid-century ontwerpers. In 2017 werd het bedrijf heropgericht. Met een heruitgave van een fraaie collectie tijdloze ontwerpen uit de jaren 50 tot en met 70 als resultaat. De collectie omvat diverse wandlampen, vloerlampen, plafondlampen en tafellampen. Elk model is genummerd en wordt geleverd met een echtheidscertificaat. De armaturen van worden in Frankrijk geproduceerd. 

Doel
"We verkopen onze lampen via enkele dealers in Nederland maar het merendeel van de Anvia lampen vinden hun weg naar afnemers in de VS, Zwitserland, België en Duitsland. We richten ons voornamelijk op interieurontwerpers, meubelwinkels en architecten.
We willen ons de komende twee jaar gaan focussen op (organische) groei binnen onze eigen thuismarkt en waar mogelijk met externe partijen gaan samenwerken. In april nemen we voor de eerste keer deel aan Salone del Mobile in Milaan in het Nederlands designpaviljoen."

Links: wandlamp de paperclip, rechts eigenaar Michel Klein.

Duurzame ontwikkelingen
"Verder zijn we bezig om de productopbouw van onze lampen zo te maken dat aan het einde van de levensduur de lamp helemaal gerecycled kan worden. Ook worden de lampen steeds meer modulair gemaakt, zodat ze later bijvoorbeeld als ander (meubel)stuk kunnen worden gebruikt."

Meer informatie:
Anvia
Klokgebouw 216
5617AC EINDHOVEN
info@anvia.nl
www.anvia.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven