JORI design ontvangt goud

De relax Daydreamer van designer Joachim Nees (D) en de ergonomische fauteuil FUGA van ontwerper Frans Schrofer (NL) zijn eervol bekroond door een internationale vakjury.

Begin 2019 presenteerde JORI op de meubelbeurs van Keulen de creaties van twee internationale designers, die hiermee hun debuut maken als ontwerper voor het Belgisch zitmeubelbedrijf.

Duitse designer Joachim Nees geeft met zijn interpretatie van de relax Daydreamer de aanzet tot een uitgesproken nieuw en verjongend aspect van de JORI relaxcollectie.

Dat is de internationale ‘Rat für Formgebung’ niet ontgaan. In het kader van de Iconic Interior Awards bekroonde de vakjury de creatie als ‘Best of the Best’ binnen de categorie ‘Seating Furniture’ en bovendien niet minder als dé ‘winnaar’ van de German Design Awards 2020 binnen de categorie ‘Furniture’. 

Dankzij beide bijzondere awards krijgt JORI’s Daydreamer een prominente plaats op de Iconic Interior Awards Exhibition tijdens IMM 2020 in Keulen.

Parallel kreeg ook het ontwerp van de debuut samenwerking met Nederlands designer Frans Schrofer een eervolle erkenning.


Ontwerp Parallel

Zijn coconvormige zetelcreatie Fuga ontving van de onafhankelijke Nederlandse vakjury unaniem de award van 'Goed Industrieel Ontwerp' (GIO) en kwam hiermee in aanmerking voor een ereplaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (17-24 okt 2019). 


Ontwerp Fuga

De twee ontwerpen zullen op de IMM, in de stand van JORI, te zien zijn. 

Meer informatie:
JORI
www.jori.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven