Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Binnenkijken in zigzag huis van 12 meter hoog

Gerrit en Mignon groeiden met hun twee kinderen uit hun woning en besloten een nieuw onderkomen te bouwen op een kavel in Amsterdam-Noord. Ze namen de vrijheid om het huis op een originele manier in te delen. De woning heeft veel vides (je zigzagt als het ware door het huis). Het huis is maar liefst 12 meter hoog, heeft een gecombineerde keuken/atelierruimte en veel open ruimtes, een dakterras, is duurzaam met warmtepomp, isolatie, zonnepanelen en bouwmaterialen.  


FOTO: Hotze Eisma. 

“Het was voor ons snel duidelijk dat we de vrijheid wilden nemen om het huis anders in te delen dan gebruikelijk. Niet in allemaal afgesloten kamers, maar meer open. Daar was ook de ruimte voor, alleen al omdat we tot 12 meter hoogte mochten bouwen.
Vanuit de ervaring hoe we leefden in ons vorige huis, wisten we dat de keuken de basisruimte zou moeten worden. De keuken met atelierruimte, om het zo maar te noemen, mocht wat ons betreft de hele begane grond in beslag nemen. Dat moest de plek worden waar je vanuit de hal het huis binnenkomt, waar iedereen in en uit loopt.”


FOTO: Hotze Eisma. 

Vijf vides
“De architect ging met onze input aan de slag en kwam met het plan om de woonkamer, badkamer en slaapkamers op vides te lokaliseren. Dus om geen hele verdiepingsvloeren in het huis te bouwen, maar halve. Dus als je naar boven loopt, zigzag je van vide naar vide. Vanuit de hoog gelegen woonkamer kijk je uit over het park voor het huis." 

Natuurlijk duurzaam
“Qua duurzaamheid moesten we aan strenge normen voldoen en dat is gelukt. We maken gebruik van stadsverwarming, hebben zonnepanelen en het huis is heel goed geïsoleerd. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat is ook een van de redenen waarom we kozen voor marmoleum-vloeren van Forbo, een Nederlands natuurproduct dat recyclebaar is. In het Marmoleum Cocoa op de benedenverdieping zijn cacaoschillen verwerkt. Restmateriaal van de Zaanse chocoladefabrieken."


FOTO: Hotze Eisma. 

Oud naast nieuw
“Wat meubels betreft, hebben we veel meegenomen uit het vorige huis, zoals een fauteuil van Charles Eames en een salontafel van Isamu Noguchi. Een aantal tafels lieten we op maat maken, de vintage Italiaanse tegels in de keuken tikten we op de kop in Groningen. Omdat de keuken zelf van Ikea is, vonden we het leuk om daar iets speciaals tegenover te stellen. Het kost een boel extra moeite om zoiets te vinden en ook om te lijmen waren de tegels niet het gemakkelijkst, maar dat vind ik dan wel enorm de moeite waard.”

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven