Vanderven Oriental Art is een internationaal vermaard familiebedrijf, gespecialiseerd in oude Chinese kunst van topklasse. Zij verhandelt hoofdzakelijk Chinees porselein en vroege terracotta objecten uit de Han en Tang dynastie. Het kloppende hart van dit bedrijf, dat ook regelmatig aan belangrijke nationale en internationale beurzen deelneemt, is een galerie in het centrum van 's-Hertogenbosch. Hier, in dit voormalig schoolgebouw uit 1880 met zijn imposante bibliotheek en inspirerende, gestileerde hoge kamers, weet Vanderven Oriental Art de schoonheid van oude Chinese kunst in een eigentijds interieur op weergaloze wijze voor het voetlicht te brengen. Met prijzen die variëren van € 100,- tot een miljoen euro is het aanbod breed en aantrekkelijk voor zowel incidentele kopers als
beginnende of ervaren verzamelaars.

Vanderven Oriental Art ziet het als zijn missie om de commerciële presentatie van Aziatische kunst transparant en laagdrempelig te maken. Zij dient voor jong en oud toegankelijk te zijn, zowel in de eigen galerie als op beurzen, in publicaties en online. Vorig jaar is het evenement Living with Chinese Art gelanceerd waarbij een van de toonzalen in de galerie is getransformeerd tot zitkamer. Dat gebeurde met de hulp van interieurontwerper Reineke Antvelink die laat zien hoe fantastisch je oude Chinese kunst in een eigentijdse setting tot zijn recht kunt laten komen. Eind november transformeert Reineke een kamer tot eetkamer, in weer een geheel nieuwe en andere stijl. Om jong en oud gemakkelijker te bereiken heeft Vanderven Oriental Art besloten een glossy magazine te publiceren, onder de titel Eight - Living With Chinese Art. Ook hierin laat het bedrijf zien dat Aziatische kunst vele gezichten heeft en bovendien toegankelijk is. Om de volgende generatie wereldwijd aan te spreken is Vanderven Oriental Art erg actief op Instagram, Facebook, Twitter en zelfs op het Chinese WeChat. In november is een state of the art website gelanceerd waarmee Vanderven Oriental Art de wereld van Chinese kunst zichtbaar maakt voor iedereen.

Sinds 2007 runt Floris het bedrijf, inmiddels samen met zijn echtgenote Nynke, onder de naam Vanderven Oriental Art.

Geschiedenis
In 1968 werd het bedrijf opgericht door Clemens van der Ven en zijn echtgenote Neeltje, onder de naam Vanderven & Vanderven Antiquairs. Na een wereldreis eind jaren '70 besloten zij zich te specialiseren in Aziatische kunst met de nadruk op Chinees porselein en vroege terracotta. Clemens was tevens actief in de kunstbeurzen organisatie en is een van de oprichters van TEFAF Maastricht en PAN Amsterdam. In 1993 verwelkomden zij neef Floris van der Ven, die in het buitenland het vak had geleerd. Sinds 2007 runt Floris het bedrijf, inmiddels samen met zijn echtgenote Nynke, onder de naam Vanderven Oriental Art. Sinds 2012 is hij eigenaar van deze Oosterse kunsthandel, die met bijna een halve eeuw ervaring tot de oudste van Nederland behoort.


Team en expertise
Floris van der Ven, directeur/eigenaar van Vanderven Oriental Art, leerde het vak o.a. bij Galerie Neuse in Bremen, bij Galerie J. Kugel in Parijs en bij Spink & Son in Londen. In 1996 werd hij partner, in 2007 directeur, en in 2012 eigenaar van Vanderven Oriental Art. Sinds enkele jaren werkt hij samen met zijn vrouw, Nynke van der Ven-van Wyngaarden, die in Leiden een doctoraal in de kunstgeschiedenis behaalde. Twee andere medewerkers zijn Floris Bouwman (logistiek manager) en Nynke Martens (marketing assistent en office manager). Nynke van der Ven is verantwoordelijk voor de marketing en research. In het kader hiervan legt zij zich toe op het schrijven van wetenschappelijke publicaties en uitgebreide toelichtingen op alle objecten die het bedrijf in voorraad heeft. Deze gedegen, wetenschappelijke aanpak maakt Vanderven Oriental Art op het gebied van Chinese kunst tot een actueel kenniscentrum. Onderdeel van de betrouwbare, grondige service van het bedrijf zijn de geschreven rapporten bij elke aankoop, een thermoluminescentie test bij de aanschaf van vroege terracotta, taxaties, informatie over verzekeringsaspecten, catalogisering, vervoer, opslag, restauratie en conservering.

Lidmaatschap en deelname
Vanderven Oriental Art is deelnemer, sinds de oprichting, aan TEFAF Maastricht die jaarlijks in maart plaatsvindt. Zelf is Floris lid van de Aziatische keuringscommissie van deze kunstbeurs. In oktober doet het bedrijf mee aan de Fine Arts Asia Fair in Hong Kong - hier is Floris lid van de adviesraad. Vanderven Oriental Art is lid van The Oriental Ceramics Society (Verenigd Koninkrijk) en de Koninklijke Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst. Bij deze laatste is Floris lid van de raad van toezicht. Verder is er een lidmaatschap van de Vereniging Nederland-China (VNC) en de branchevereniging Koninklijke Vereniging van Handelaren in Oude Kunst (KVHOK) waar Nynke bestuurslid is.

Meer informatie:
Vanderven Oriental Art
Nachtegaalslaantje 1
5211 LE 's Hertogenbosch
073 614 6251
info@vanderven.com
www.vanderven.com