Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knoll sleept fabrikant voor de rechter

De Amerikaanse kantoormeubelfabrikant Knoll heeft op 2 oktober een rechtszaak aangespannen tegen de Britse kantoormeubelfabrikant Senator International wegens patentinbreuk bij de Amerikaanse districtsrechtbank van het oostelijke district van Pennsylvania. Volgens een rapport van het "Woodworking Network" beschuldigt Knoll zijn concurrent ervan het "C-Leg" -ontwerp van zijn "Pixel" -systeem in het Senator "Array" -bureau in bijna identieke vorm te hebben gebruikt, ook al is het beschermd door een patent. Senator presenteerde de Array-tabel voor het eerst op de beurs "NeoCon" in juni 2019 in Chicago, Illinois. Volgens Knoll had Senator al kennis van het ontwerpoctrooi D839.638 van Knoll tijdens de ontwikkelingsfase en vóór NeoCon.

In 2018 genereerde Knoll een omzet van $ 1,302 miljard met 3.541 werknemers. Het bedrijf is actief in de zakelijke gebieden "Office" (kantoormeubelactiviteiten in Noord-Amerika en Europa) en "Lifestyle" (design / lounge-meubels, textiel, leer, tapijten, verlichting).

Euwid-Moebel meldt dat Senator International een familiebedrijf is. Jaarlijks worden in de tafelfabriek ongeveer 300.000 meubels, waaronder bureaus, tafels en opslagoplossingen, geproduceerd. Senator International produceert ongeveer 350.000 eenheden per jaar in de naburige verblijfplaats.

Publicatiedatum: