Knoll sleept fabrikant voor de rechter

De Amerikaanse kantoormeubelfabrikant Knoll heeft op 2 oktober een rechtszaak aangespannen tegen de Britse kantoormeubelfabrikant Senator International wegens patentinbreuk bij de Amerikaanse districtsrechtbank van het oostelijke district van Pennsylvania. Volgens een rapport van het "Woodworking Network" beschuldigt Knoll zijn concurrent ervan het "C-Leg" -ontwerp van zijn "Pixel" -systeem in het Senator "Array" -bureau in bijna identieke vorm te hebben gebruikt, ook al is het beschermd door een patent. Senator presenteerde de Array-tabel voor het eerst op de beurs "NeoCon" in juni 2019 in Chicago, Illinois. Volgens Knoll had Senator al kennis van het ontwerpoctrooi D839.638 van Knoll tijdens de ontwikkelingsfase en vóór NeoCon.

In 2018 genereerde Knoll een omzet van $ 1,302 miljard met 3.541 werknemers. Het bedrijf is actief in de zakelijke gebieden "Office" (kantoormeubelactiviteiten in Noord-Amerika en Europa) en "Lifestyle" (design / lounge-meubels, textiel, leer, tapijten, verlichting).

Euwid-Moebel meldt dat Senator International een familiebedrijf is. Jaarlijks worden in de tafelfabriek ongeveer 300.000 meubels, waaronder bureaus, tafels en opslagoplossingen, geproduceerd. Senator International produceert ongeveer 350.000 eenheden per jaar in de naburige verblijfplaats.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven