Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Addon Furniture ontwerpt en produceert duurzaam meubilair

"Meubels voor de toekomst, die voldoen aan de verwachtingen van vandaag"

Het in Utrecht gevestigde bedrijf Addon Furniture ontwerpt en produceert duurzaam meubilair voor openbare ruimtes. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door ontwerper Koen Vorst. "Tijdens mijn vorige baan maakte ik voor een project een bank met ipad-houder voor een ontwerpbureau. Vanuit daar is mijn eigen bedrijf ontstaan", vertelt hij.

Onlangs heeft het bedrijf een nieuw ontwerp gelanceerd: de Dynamic Sofa, een flexibel modulair zitsysteem.Add-ons
"We maken meubels voor de toekomst, die voldoen aan de verwachtingen van vandaag. Onze missie is om de normen te verleggen en meubels te maken die inspireren. Onze doelgroep is musea, scholen, winkels en particulieren." 

Dynamic Sofa
Het nieuwste meubel is de Dynamic Sofa, een modulaire bank naar  een ontwerp van Dennis van der Burch en Koen Vorst. "De meeste modulaire banken zijn bij aanschaf naar wens samen te stellen, maar eenmaal in huis zijn ze ‘fixed’. Met deze bank willen we de gebruiker ook na aanschaf de vrijheid geven om te spelen met verschillende opstellingen. Wij denken dat gebruikers steeds meer de wens hebben om hun interieur, zakelijk of privé, aan te passen aan de situatie in plaats van dat je van tevoren moet bepalen hoe je je interieur de komende tien jaar wil gebruiken."

Elf elementen
Met de elf elementen kunnen veel verschillende combinaties gemaakt worden. De bank kan vrij in de ruimte geplaatst worden, zodat alle kanten benut worden. Voorzien van houten bakken met gestoffeerde onderdelen waar de gebruiker spullen in op kan bergen, of te gebruiken als bijzettafeltje. Wanneer de grote houten bak in het onderstel van de poef wordt geplaatst ontstaat er een salontafel.

Constructie en stoffering
"Door het gebruik van Pantera koudschuim behoudt de bank ook bij intensief gebruik jarenlang zijn vorm. Dit maakt de bank geschikt voor thuis als in publieke omgevingen. Het zitmeubel is in veel stoffen van Kvadrat, Gabriel en Camira leverbaar."Materialen
De meubelen worden gemaakt van multiplex. Voor alle producten gebruikt Addon hout dat FSC- gecertificeerd is. "We denken ook goed na over verpakkingen, waarbij zowel schuim, plastic als karton alleen worden gebruikt in de hoeveelheden die nodig zijn om een ​​veilige levering te garanderen. Het gebruik van verschillende materialen geeft mensen de vrijheid om te combineren naar wens.
We hebben niet de grootste collectie die er is, maar we geloven wel in kwaliteit en niet in kwantiteit. We produceren alleen meubels waarvan we geloven dat ze het in huis hebben om de klassieke status te krijgen. Dat gaat voor kwantiteit en past bij ons ethos van verstandige productie en redelijk verbruik." 

Doel
"We willen ons de komende jaren nog meer richten op het (online) verkopen van onze meubelen wereldwijd. Onze producten worden al in Amerika en Saoedi-Arabië verkocht, we hopen dat steeds meer uit te breiden", besluit Koen.

Meer informatie:
Addon
Kersstraat 9
3581 TM Utrecht
[email protected]
www.addonfurniture.com