Er wordt elk jaar weer vol verwachting naar uitgekeken: de onthulling van de Pantone kleur van het komende jaar. De nieuwe Pantone kleur van het jaar 2020 heet '19-4052 Classic Blue'.
Een woordvoerder vertelt: "Deze blijvende blauwe tint wekt rust, vertrouwen en verbinding op en onderstreept ons verlangen naar een betrouwbare en stabiele basis waarop kan worden voortgebouwd terwijl we de drempel oversteken naar een nieuw tijdperk." 

 

De Pantone FHI-kleurengids is beschikbaar in een beperkte editie om Pantone Color of the Year 2020 te vieren. "Classic Blue, een tijdloze en duurzame blauwe tint elegant in zijn eenvoud. Deze speciale editie bestaat uit een set met twee gidsen. Binnenin vind je ook een volledige pagina over Classic Blue, hoe en waarom we de kleur voor 2020 hebben geselecteerd, en een complete geschiedenis van de afgelopen Colors of the Year", vervolgt Pantone.

Over Pantone Color of the Year
Al meer dan 20 jaar heeft de kleur van het jaar van Pantone invloed gehad op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in verschillende industrie├źn, waaronder mode, woninginrichting en industrieel ontwerp, evenals productverpakkingen en grafisch ontwerp.

Het selectieproces vereist een doordachte afweging en trendanalyse. Om elk jaar tot de selectie te komen kammen de kleurexperts van het Pantone Color Institute de wereld uit op zoek naar nieuwe kleurinvloeden. Dit kan de entertainmentindustrie en films in productie, reizende kunstcollecties en nieuwe kunstenaars, mode, alle gebieden van design, populaire reisbestemmingen, evenals nieuwe levensstijlen, speelstijlen en sociaal-economische omstandigheden omvatten. Invloeden kunnen ook voortkomen uit nieuwe technologie├źn, materialen, texturen en effecten die van invloed zijn op kleuren, relevante sociale mediaplatforms en zelfs aankomende sportevenementen die wereldwijd aandacht trekken.Meer informatie:
Pantone
www.store.pantone.com