Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Producten zijn over-sized waardoor kloek en stevig beeld ontstaat"

Desginmeubelmerk DUM betrekt voormalige, historische munitiefabriek in Zaandam

Het Amsterdamse meubelmerk DUM is onlangs verhuisd naar het Hembrugterrein in Zaandam. Wiebe Boonstra en Marc van Nederpelt, de eigenaren van DUM, zijn blij met de nieuwe locatie. Die dient niet alleen als kantoorruimte, maar is ook een plek om te bezoeken, elkaar te ontmoeten en waar de collectie is te zien.

"Dum maakt designmeubelen voor de projectmarkt, zoals office, healthcare en hospitality, die duurzaam zijn en passen bij de huidige manier van werken", vertelt Bob Looijschelder van Brunia Interiors, agent en distributeur van DUM. "Het is een vernieuwend merk, en doordat ze met beukenhout werken ook sustainable. Hun producten zijn vaak iets oversized waardoor een kloek en stevig beeld ontstaat in plaats van minimaal en afstandelijk design. Dat wordt nog eens onderstreept door het gebruik van kleur. De mensen bij Dum hebben een favoriet kleurgebruik en werken vooral graag met geel."

"De meubelen zijn bedoeld voor informele kantooroplossingen. De werktafels zijn verkrijgbaar in lengtes tot acht meter. Dit idee is geïnspireerd op ontwerpstudio's en ateliers waar mensen samen aan grote tafels werken in plaats van aan kleine bureaus. We noemen het ook wel aanland-plekken, waar mensen even kunnen aanschuiven om te vergaderen. De grote statafels en privacy-stoelen uit de collectie bieden mensen de keuze te variëren in hun werkplek."

"Er is inmiddels een hele familie van producten ontstaan: banken, fauteuils, (bijzet)tafels, bokszakken... We zijn constant bezig met vernieuwingen, willen (wereldwijd) verder groeien en het merk uitbouwen."

DUM behoudt ambacht
Sinds 2010 werkt DUM nauw samen met de houtfabriek BSM uit de Achterhoek. Voor de bekleding gebruikt DUM de gebreide stoffen van Febrik uit Tilburg. Zo heeft DUM een keten van lokale productie opgebouwd waardoor ook eigen ideeën van een klant snel te realiseren zijn. Bob vertelt: "Het meubelbedrijf gebruikt voornamelijk beukenhout in hun collectie. Een harde houtsoort die zeer geschikt is om te buigen en om meubels mee te maken. Het hout wordt gekapt uit duurzame bosbouw in naburige landen. Er worden altijd meer bomen aangeplant dan gekapt. De missie van DUM is om deze impopulaire houtsoort weer hoogwaardig toe te passen door middel van goed design, fraaie kleuren en afwerkingen."

Het inspirerende Hembrugterrein is een groene oase op steenworp afstand van Amsterdam. Door architectenbureau Studio M10 is de fabriekshal uit 1951 van 550 m2 getransformeerd tot werkplek en showroom. "Er hangt een prettige energie in het gebied door de unieke historie, de industriële architectuur en de mensen die hier rondlopen. Zo werken hier kunstenaars, ontwerpers en bierbrouwers, is er een restaurant en cultuurcentrum Het HEM.

Meer informatie:
DUM
Draaibank 10
1505 RN Zaandam
info@dumoffice.com 
www.dumoffice.com