Marazzi's nieuwste onderzoek op het gebied van industrieel vakmanschap heeft geleid tot de herontdekking van de schoonheid van authentieke, kleurrijke, gedecoreerde keramiek in handgemaakte collecties die zijn gecreëerd door ambachtelijke vaardigheden te combineren met industriële technologie. Crogiolo vertegenwoordigt unieke kwaliteitsniveaus en esthetiek, weerspiegelt Marazzi's constante onderzoek en technologische innovatie samen met een terugkeer naar een menselijk 'gevoel' en menselijk vakmanschap, en de zorg en aandacht die typisch is voor handgemaakte stukken. Deze materialen geven ruimtes levendigheid en een warme, gastvrije sfeer, die verder gaan dan stijlen en tijd.

De naam Crogiolo is vooral belangrijk in de geschiedenis van Marazzi, omdat het de naam is van het industriële gebouw waar Marazzi in de jaren 1930 werd geboren tussen de spoorweg en het Modena-kanaal, en de plaats waar in de jaren 1980 de 'Il Crogiolo' onderzoeks- en experimenteercentrum werd opgericht, waar architecten, ontwerpers, kunstenaars en fotografen werden gevraagd om keramiek met vrijheid te interpreteren, wat leidde tot een vruchtbare periode van puur onderzoek, en de Marazzi 'Sperimentazioni', designtegels van Roger Capron, Amleto Dalla Costa, Original Designers, Saruka Nagasawa en Robert Gligorov, met foto's van Luigi Ghirri, Cuchi White en Charles Traub.

De boekjesreeks 'Il Crogiolo' documenteert de geschiedenis van het merk en 112 projecten met nieuwe toepassingen en decoratieve technieken, met illustraties, originele schetsen, foto's en opmerkingen van de ontwerpers en pottenbakkers, die vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron vormen voor de productontwikkeling van het bedrijf.

Dit is de geest achter de nieuwe Crogiolo-collecties, D_Segni Blend, Scenario, Lume en Zellige, die nu samengaan met D_Segni, D_Segni Scaglie en Colore, die allemaal een liefde voor 'handgemaakte' producten en authentieke keramiek perfect combineren met het voortdurende onderzoek en innovatie dat al meer dan acht jaar centraal staat in Marazzi.

Lume
Lume is vervaardigd met een ultramoderne productietechnologie en gebaseerd op diepgaand onderzoek naar glazuren en kleur, en biedt een aardewerkbeleving van de schoonheid van ultraglanzende handgemaakte majolica-tegels, met hun dichte glazuur en kleine gebreken: vlekjes, onregelmatigheden, putjes en variaties in tinten en patronen maken elk exemplaar en de relatieve wandcomposities vrijwel uniek.

De ongewone afmeting van 6x24 cm, meer onderscheidend dan de 10x30 en 7x28 cm die al in het assortiment zijn, en de uitzonderlijk rechte randen die een vrijwel voegvrije installatie mogelijk maken, maken dit project beslist eigentijds. Lume is verkrijgbaar in zes kleuren: wit, zwart, groen, blauw, musk en greige, en is geschikt voor gebruik als wandbekleding in zowel residentiële als professionele toepassingen en wordt alleen aanbevolen voor installatie op vloeren in particuliere huizen met weinig verkeer.

Meer informatie:
Marazzi
www.marazzigroup.com