Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wollen vloerkleed met verborgen schoonheid

Backstitch Busy Brick is een handgemaakt, rechthoekig, gestreept wollen vloerkleed van Raw Edged. Trouw aan hun nieuwsgierigheid en bereidheid om de verborgen kant van alledaagse objecten te verkennen, hebben Yael en Shay, van de Londense studio Raw Edges, de Backstitch tapijtcollectie voor Gan gemaakt, die traditioneel borduurwerk op zijn kop zet en de schoonheid onthult van wat het rommelige tegenovergestelde lijkt.

Backstitch richt zich op dat ambigue en onregelmatige universum van steken, zonder welke de voorkant, die is ontworpen om te worden gezien, niet kon bestaan. Wat chaotisch lijkt heeft zijn eigen taal en voegt een nieuwe waarde toe, een nieuwe intentie aan traditioneel vakmanschap, waarvoor Yael en Shay grote bewondering hebben. De rigoureuze en methodische stijl die RawEdges kenmerkt, werd dit keer geïnspireerd door het delicate werk van de ambachtslieden die met Gan werken.

De collectie bestaat uit drie opeenvolgende ontwerpen, vanuit de eerste ontstaat de tweede en vervolgens de derde, in een perfect georkestreerde conceptuele progressie. De serie begint met het model 'Calm'. Hoewel het soepel en bijna solide is, introduceert een kleurrijk en dynamisch gebied het thema van de collectie. 'Busy' verdicht het patroon.

Meerdere steken zijn toegevoegd, de compositie is verrijkt en alle nuances kunnen worden vastgelegd door het kleed vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Ten slotte is 'Composition' het einde van het thema. Het produceert een explosie die de intentie laat zien, het complete werk. Het is bijna een kunstwerk en het kan zowel als tapijt of als wandtapijt aan de muur worden gebruikt.

Elk ontwerp is beschikbaar in twee kleuren, groen en baksteen.

De drie vloerkleden zijn dhurries van 100% pure wol, zacht en warm. Ze worden geproduceerd op handmatige weefgetouwen en subtiel geborduurd door de ambachtslieden van onze Gan Women's Unit.

Meer informatie:
Gan Rugs
www.gan-rugs.com

Publicatiedatum: