Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vrijdagse vragenronde

In het Glazen Huis: Peter Kuipers

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. 

Deze week In het Glazen Huis: Peter Kuipers

Peter Kuipers (60 jaar) is vanaf 01.01.2020 werkzaam als Algemeen Directeur bij Rinos B.V., specialist op het gebied van high end kokosmatten en schoonloopsystemen. De laatste 8 jaar is hij werkzaam geweest als Algemeen Directeur bij mFLOR. Peter is zo’n 25 jaar geleden gescheiden, al lang samen met zijn huidige vriendin en trotse, betrokken vader van vier volwassen kinderen: Joost (33), Robin (31), Annelot (30) en Sebastiaan (27 jaar). Hij is een echt familiemens en vindt het heerlijk om gezamenlijk of een-op-een tijd door te brengen met zijn gezin/kinderen. Sinds 1994 woont hij in het mooie, centraal gelegen Soest.

Wat zijn je hobby’s?
Lezen (favoriete schrijvers momenteel Ilja Leonard Pfeijffer en Stephen King), reizen (andere culturen en mensen interesseren mij enorm), stedentrips, kunst en cultuur ontdekken (wat hebben we in Nederland toch veel interessante musea), goede films zien (net de geweldige HBO serie Chernobyl gezien…. echt een indringende aanrader). En muziek ontdekken en ervan genieten. Ik hou van diverse muziekrichtingen, maar zou hierbij zeker willen adviseren om eens naar Eefje de Visser te luisteren… mooie melodieën en een betoverende stem.

Wat is je lievelingseten?
Moeilijk, mag ik er echt maar een kiezen? Primair denk ik aan roti, Griekse salade, sushi, tapas, gerookte zalm, moussaka of Indonesisch eten….. maar hoogtepunt is voor mij toch wel een authentiek bereide Griekse stifado. En om in Nederland te blijven: biologische kroketten met boerenbrood. Helemaal lekker op kantoor... 😄 


Peter op het terras bij Bar-Restaurant Kantoor op het Westergasterrein in Amsterdam. 

Wat is je favoriete vakantieland?
Griekenland, en dan vooral de vele verschillende eilanden. Met name de minder toeristische en nog echt authentieke locaties boeien mij daarbij het meest.

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Ik heb geen oprit, is dat een probleem? Qua auto’s ben ik niet echt merk gebonden… Wel rijd ik graag in een SUV omdat ik veel onderweg ben en mij dat een gevoel van overzicht en veiligheid geeft. Momenteel rijd ik in een Toyota RAV hybride.

Wat is jouw woonstijl?
Eigentijds en ‘less is more’…. Ik hou van lichte kleuren en een ruimtelijke omgeving om me heen. Wel met mooie kunst in mijn woning en aan de wand… zowel beelden als schilderen kan ik erg waarderen.

Heb je een favoriete ontwerper?
Dat zijn er echt wel meerdere, maar als ik een allround geweldige ontwerper moet noemen…. dan is dat toch wel Marcel Wanders.

Welke vloer komt jouw huis niet in?
Elke (goedkope) vloer die veel emissies uitstoot. Gewoon, omdat dat slecht voor de gezondheid is. Wat dat betreft kan ik zeker een mooie pvc vloer van mFLOR adviseren, met een functionele kokos- of schoonloopmat van Rinos bij de voor- en achterdeur. 😄😄 

Wat vind je de tofste beurs?
Als het gaat om architecten en designers, dan is dat zeker het succesvolle internationale beursconcept Architect@Work.
Op het gebied van de woninginrichting in Nederland moet ik toch zeker de InCoDa beurs in Gorinchem noemen. Zij hebben in korte tijd een goed doordacht en inspirerend, goedbezocht breed platform weten neer te zetten.

Wat stoort jou het meest binnen vloerenbranche?
Het gebrek aan echt ondernemerschap (onder meer het maken van gerichte keuzes qua producten/merken) en goede productkennis (alles weten van de producten die men voert; zeker omdat de consument steeds meer weet via internet).
Daarnaast mis ik wel het overkoepelende samenwerkingsgevoel, waarbij het belang van de totale branche en/of productgroepen centraal staat. Zoals het branche brede probleem van te weinig goede vakmensen voor de daadwerkelijke inrichting… En de zoektocht daarnaar.

Wat hoop je binnen tien jaar te bereiken?
Over 10 jaar hoop ik nog meer landen en culturen te hebben bezocht, nog meer boeken te hebben gelezen en films te hebben gezien…. Kortom, (nog meer) volop van het leven te genieten.
Over 5 jaar hoop ik gezamenlijk met iedereen binnen Rinos vele successen te hebben geboekt, zowel op het gebied van onderscheidende productontwikkeling als spraakmakende marketing.

Reageren? 
Peter Kuipers
p.kuipers@mflor.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven