Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdagse vragenronde

In het Glazen Huis: Carlein Kieboom

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. 

Deze week In het Glazen Huis: Carlein Kieboom.

Carlein Kieboom (47) is samen met Martijn en heeft drie kinderen Lieve (14), Bloeme (12) en Ties (10). Ze woont met haar gezin in de karakteristieke Bos & Vaart buurt in Haarlem waar je verschillende bouwstijlen ziet van Amsterdamse School tot Art Nouveau. Na vijf jaar als hoofdredacteur gewerkt te hebben voor vtwonen werkt ze nu ruim een jaar als zelfstandig interieurontwerper en variëren haar opdrachten van volledige renovaties van rijksmonumenten tot diverse interieuradviezen. 

Wat zijn je hobby’s?
Sfeer maken in de breedste zin van het woorden, eigenlijk alles wat met interieur/ wonen te maken heeft. Daarnaast sport ik heel graag. Tennis en hardlopen door de duinen naar het strand. Maar ik hou ook van reizen, lopen in de bergen en ben dol op lekker koken en eten met familie en vrienden.  

Wat is je lievelingseten?
Ik vind de keuken van Ottolenghi een feest! Sinds ik het kookboek Simpel cadeau heb gekregen, heb ik hier al veel gerechten uit gemaakt. Echt heerlijk en simpel qua bereiding zoals de titel al zegt. Probeer de burrata met geroosterde druiven maar eens dan begrijp je wat ik bedoel. 

Wat is je favoriete vakantieland?
Ik hou heel erg van afwisseling en ga eigenlijk nooit vaker naar dezelfde plek. Maar afgelopen zomer ben ik naar Corsica geweest. Wat een geweldig eiland. Er is zoveel moois te zien en heel veel te doen. De ene dag begeef je je in tropische sferen op witte stranden met azuur blauwe zee. De andere dag loop je door de bergen alsof je in de Rocky Mountains bent of je vaart met een boot de indrukwekkende haven van Bonifacio binnen. Ik wil zeker terug!

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Ik heb geen oprit haha maar rij zelf in een Fiat 500 cabrio. Heerlijk met open dak in de zomer naar het strand. We kunnen er alleen niet alle vijf in dus gelukkig is er dan nog de auto van mijn lief :)

Wat is jouw woonstijl?
Eclectisch en heel persoonlijk. In de loop der jaren hebben we van allerlei meubels en spullen om ons heen verzamelt. Dat is de afspiegeling van wie we zijn. Het is een warm, sfeervol en gezellig familiehuis. Een lekker leefhuis zoals het bedoelt is waar altijd reuring is en iedereen altijd welkom.

Wie is je favoriete ontwerper?
Ik heb grote bewondering voor Piet Hein Eek. Ik hou van zijn stijl en eigenheid. Zijn ontwerpen spreken me aan qua vormgeving en materialen. Zeventien jaar geleden kochten mijn vriend en ik een eettafel van drie meter lang die nog steeds het hart vormt in onze keuken. Ik raak er niet op uitgekeken. De sfeer bij zijn werkplaats, showroom en restaurant in Eindhoven op Strijp-R is heel inspirerend. Ik kom er altijd graag.

Welk meubelstuk komt jouw huis niet in?
Iets dat nagemaakt is en spullen van plastic. Ik hou er gewoon niet van. 

Wat vind je de tofste beurs?
Salone del Mobile in Milaan en dan vooral alle exposities en reuring in de stad. 

Wat stoort jou het meest binnen de interieurbranche?
Dat er zoveel gekopieerd wordt. Wonen, interieur, sfeer maken is iets unieks net zoals een persoon. Het moet geen eenheidsworst worden. Daar wordt niemand blij van.

Waar hoop je te staan over tien jaar?
Dan hoop ik dat ik heel veel, mooie, nieuwe opdrachten heb gedaan met mijn interieur ontwerpstudio, veel heb geleerd en mensen (particulier of zakelijk) blij heb gemaakt door sfeer te creëren. En natuurlijk hoop ik in goeie gezondheid met manlief, kids (die wonen dan niet meer thuis) en al mijn lieve vrienden te genieten van het leven. Ik leef eigenlijk heel erg in het nu met een open blik en laat mij graag verrassen door wat de toekomst zal brengen.

Reageren? 
Carlein Kieboom
info@carleinkieboom.nl 
www.carleinkieboom.nl