LEOXX lanceert vernieuwde color books

Ruim twee jaar na de vorige update, lanceert LEOXX zijn compleet vernieuwde collectie kamerbreed tapijt en karpetten in de nieuwe color books. De collectie wordt gepresenteerd in vijf nieuwe kleurboeken: REDS, GREENS, BLUES, BROWNS en GREYS. Uniek in de markt van zachte vloerbedekking, is deze presentatie van verschillende kwaliteiten gebundeld per kleurgroep. 

Kleur in de hoofdrol
Hans ter Hart, algemeen directeur van LEOXX: “Met color books bieden we interieurarchitecten en -ontwerpers een unieke tool bij het ontwerpen met zachte vloerbedekking. In plaats van de traditionele, productgerichte benadering is color books vormgegeven vanuit een conceptuele gedachte waarbij kleur de hoofdrol speelt. Hierdoor zit de architect niet meteen ‘vast’ aan één bepaalde kwaliteit, maar inspireren we vanuit de afzonderlijke kleurgroepen met mogelijkheden qua structuren, patronen en materialen. Daarnaast combineert de collectie met de harde vloerencollecties van LEOXX, zodat (interieur)architecten ook daarin de combinatie kunnen opzoeken.”

Onderlinge combineerbaarheid
Architect Joke van Kerschaver werkte achter de schermen mee aan de ontwikkeling en samenstelling van de nieuwe color books. Joke: “Zowel wat betreft kleuren, texturen en garenkeuze; op alle niveaus is gezocht naar combineerbaarheid van de verschillende kwaliteiten. Dit heeft geresulteerd in een collectie variërend in kleur van poedertinten tot volle, verzadigde kleuren. Vlakke weef-kwaliteiten en tuft-kwaliteiten met uiterst subtiele, fijne structuren tot grove luspolen als ook laag- en hoogpolige kwaliteiten. Een ruim aanbod van uni en gemêleerd, glanzende en matte garens.”

De Barcode, de klassieker van LEOXX, is opnieuw opgenomen in de collectie in een volledig vernieuwd kleurenpalet. Deze kwaliteit met uniek streepjescode-patroon is leverbaar in een combinatie van grijs- en poedertinten enerzijds en meer verzadigde kleuren anderzijds én perfect combineerbaar met andere kwaliteiten uit de collectie.

Duurzaamheid
De kwaliteiten in de color books zijn CO₂-neutraal geproduceerd, formaldehyde-vrij, conform GuT-normen vervaardigd en geschikt voor projecten die conform BREEAM of LEED worden gebouwd. Het merendeel heeft een Der Blaue Engel, Indoor Air Comfort Gold of A+ certificering, de hoogste scores wat betreft een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Daarnaast is een aantal kwaliteiten gemaakt van duurzaam Econyl-garen.

Over LEOXX
LEOXX helpt (interieur)architecten een onderscheidende werk- en leefomgeving voor hun opdrachtgevers te creëren door deze mooier, gezonder en duurzamer te maken. LEOXX biedt daarbij ondersteuning op zowel functioneel als esthetisch vlak. Het uitgebreide assortiment bestaat naast de eigen collecties zachte vloerbekleding color books en FleXXᵉᶜᵒ tapijttegels onder meer uit vinylvloeren van Amtico, geweven vinyl van Fitnice, Caracterr gietvloeren en ACOUSTIXX wand-, plafondpanelen en roomdividers. Daarnaast biedt LEOXX met het eigen merk Prints van Oranje opties voor het customized printen van tapijt, vinyl, behang, gordijnen, meubelstoffen en akoestische panelen.

Meer informatie:
LEOXX
info@leoxx.nl
www.leoxx.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven