Restaurant verlicht met 250.000 LED-lampen

Verschillende bedrijven hebben samengewerkt om een ‘interstellar’ restaurant in het Citibanamex Center in Mexico-stad te realiseren. Zoals de naam al doet vermoeden, verwijst het project naar de sci-fi-film uit 2014. Het project is geïnspireerd door buitenaardse plaatsen en het fascinerende mysterie van onontdekte planeten. Het hoofddoel van de ontwerpteams was om "de leegte om te zetten in inhoud, en tijd en ruimte met elkaar te vermengen om een ​​visueel spectaculaire omgeving te creëren."

Almazán y Arquitectos Asociados, Concepto Taller De Arquitectura en Pin Studio wilden een ruimte ontwikkelen waar restaurantbezoekers kunnen genieten van een 'buitenaardse' ervaring. Om dit te bewerkstelligen, hebben ze de golvende muren en het plafond versierd met meer dan 250.000 LED's. Deze overvloed aan licht dompelt diners onder in een glinsterende sterrenhemel in contrast met het zwarte interieur. Gespiegelde tafels zorgen ervoor dat gasten de reflecties van de duizenden lichten kunnen zien terwijl ze eten, en versterken zo deze ervaring.

Het restaurant heeft een oppervlakte van 200 m2. Naast de sterrenhemel kunnen gasten ook het buitenaardse thema ervaren dankzij de boekenkast bij de ingang. Een aantal boeken hangt aan het plafond, wat de indruk van anti-zwaartekracht geeft, net als in de ruimte. Het tijdelijke interstellaire restaurant is gevormd als onderdeel van Millesime Mexico 2019 - een interactief haute cuisine-evenement dat plaatsvindt in het Citibanamex Center.

Bekijk hier meer beelden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven