Chinese vloerenindustrie gericht op design

Domotex Asia / Chinafloor heeft in zijn 21-jarige geschiedenis  een groot succes gekend met zijn kenmerkende paviljoens. De komende editie zal een nieuwe onvergetelijke ervaring brengen.

Treasures of the Orient
Oosterse tapijten hebben een uitstekende kwaliteit en een goede reputatie. Hun oorsprong en geschiedenis hebben de Chinese consumenten altijd geïntrigeerd. Voorheen werden ze vooral gebruikt in de horeca- en de publieke sector, maar met een groeiende Chinese interesse in interieurontwerp is het consumptiepatroon veranderd: de tapijtmarkt in China groeit. Chinese consumenten zijn op zoek naar exclusieve ontwerpen en stoffen. Met de hand gemaakte tapijten uit India, Afghanistan en Nepal worden steeds populairder onder Chinese consumenten. Om de oosterse tapijten in de B2C-wereld te introduceren, creëert Domotex Asia / Chinafloor de 'Treasures of the Orient' - een exclusieve ruimte van 650 m² in het hart van hal W3. Het gebied heeft een onderscheidend ontwerp en verwelkomt exposanten uit India, Afghanistan en Nepal.

Chinese originele tapijtontwerpshow
Nu China een derde van de wereldwijde luxeconsumptie voor zijn rekening neemt, willen Chinese consumenten meer premiumisering. Het is een trend die zich over de hele Chinese consumentensector uitstrekt, inclusief interieurontwerp en woningdecoratie. Chinese bedrijven maken de overstap van 'made in China' naar 'designed and made in China' omdat consumenten steeds meer vertrouwen hebben in binnenlandse merken. Dat is de reden waarom Domotex Asia / Chinafloor het Chinese tapijtontwerp ondersteunt en de tweede editie van de Chinese Original Carpet Design Show omvat, ter promotie van het werk van jonge Chinese tapijtontwerpers. De top 30 tapijten worden ter plaatse getoond als onderdeel van een unieke installatie. De jury bestaat uit prominente en leidende figuren in de ontwerpsector; persleden, designprofessionals en verenigingen en zal een top 10 ontwerpen kiezen en de jonge talenten ter plaatse belonen.

Luxe merken tapijtenbeurs
Het team van Domotex Asia / Chinafloor en Cover Magazine zijn verheugd om de vierde editie van de tentoonstelling Curated Luxury Brands aan te kondigen. VIP's en uitgenodigde gasten kunnen de tentoonstelling bezoeken in hal W5, waar gerenommeerde tapijtontwerpbedrijven worden gepresenteerd die bezoekers verwennen met een verscheidenheid aan extravagante producten. Elk bedrijf introduceert twee van hun beste handgemaakte tapijten met als doel kopers en professionals uit de sector aan te trekken die geïnteresseerd zijn in samenwerking bij toekomstige ontwerpprojecten.2020 Tapijtdelegatie
Zowel exposanten als bezoekers zijn enthousiast over de geweldige mix van design die te zien is en het potentieel om het evenement te ontwikkelen, waardoor high-end tapijten naar een groter Aziatisch publiek worden gebracht. Om deze groeiende productniche op de tentoonstelling te vieren, bieden de organisatoren en Cover voor de tweede keer een mogelijkheid voor internationale bezoekers om hun deelname te katalyseren door zich aan te melden voor de 2020 Carpet Delegation. Afgevaardigden die worden geselecteerd volgen exclusieve Domotex Asia / Chinafloor tapijttours en worden persoonlijk voorgesteld aan de exposanten van Luxury Brands.

www.domotexasiachinafloor.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven