Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw concept vloerverwarming is vooral hip

Verwarmde buizen onder een vloer zijn niet bepaald flitsend te noemen. Ze zijn ongeveer net zo hip als kelderramen en dakgoten. Maar daar komt verandering in. Hannover University of Applied Sciences and Arts studenten Anna Marczinke, Isabelle Senft en Nicole Sibenlist zijn drie opkomende jonge interieurarchitecten die vloerverwarming naar een hoger plan brengen. Letterlijk.

Net als de NuThinkers in het "myMood" -project, hebben deze drie studenten zich laten inspireren door een creatie van medestudent Nele Ratjen, die een door hun ontwerp opvallen en gemakkelijk omkeerbaar en zoneerbaar vloerverwarmingssysteem creëerde voor DOMOTEX. Hun frisse nieuwe kijk op dit project richt zich meer op dringende uitdagingen zoals CO2-reductie, behoud van hulpbronnen en de klimaatcrisis.

Visionair en toch zeer praktisch
Het team van 'Warm-Up' - dat, net als het team van 'myMood', naar DOMOTEX 2020 kwam met een prototype op ware grootte - heeft een concept ontwikkeld dat laat zien dat het werk dat is gedaan aan de Hanover University of Applied Sciences and Art niet louter experimenteel en visionair is, maar ook zeer probleemgericht en praktisch. 'Warm-Up' is een vloerverwarmingssysteem dat een oogverblindende aantrekkingskracht combineert met solide functionaliteit. Wat is er zo anders aan? De transparante verwarmingsslangen stijgen uit het horizontale vlak en vormen een warme, ruimteverdelende sculptuur van stromend water. Het resultaat is een unieke kameratmosfeer die comfortabele fysieke warmte combineert met verleidelijke visuele aantrekkingskracht. De verwarmingsslang is gerangschikt rond een minimalistisch metalen frame waardoor een ​​sculpturale warmtebron word gecreëerd die ook dienst doet als ruimteverdeler.

Microklimaat voor het grotere goed
Naast het feit dat de ruimte er verticaal goed uitziet, concentreert het verwarmingssysteem de warmte in het gedeelte van de kamer waar dit het meest nodig is, waardoor onnodige verwarming van ongebruikte ruimtes wordt vermeden en een energiebesparend microklimaat wordt gecreëerd dat net zo goed is voor het milieu als voor comfort. In eenvoudige technische taal bestaat 'Warm-Up' uit een module die in de vloer wordt geplaatst en een verticale ruimtedeler bestaande uit een gekleurd aluminium frame en slangen. Het verwarmingssysteem is zeer veelzijdig en kan gemakkelijk worden verwijderd voor reparatie, aanpassingen of vervanging. De vloermodule is qua afmetingen vergelijkbaar met een vloerplaat en wordt onder de vloerbedekking geïnstalleerd - in dit geval een eiken parketvloer. De korte zijden van deze module hebben aansluitingen voor de verwarmingsslang die onder de vloer loopt en in de module bevinden zich inlaat- en uitlaatverbindingen voor de verticale slang die om het frame is gedrapeerd. Het frame zelf is aan de vloermodule bevestigd via ingebouwde flenzen die voor extra stabiliteit zorgen. Wat 'Warm-Up' zo hip maakt is de ruimte voor creativiteit. De verwarmingsslang kan op verschillende manieren rond het frame worden geplaatst voor het ultieme gepersonaliseerde interieurontwerp. Het valt nog te bezien of andere ondernemende NuThinkers soortgelijke wonderen kunnen verrichten voor kelderramen en dakgoten!

Meer informatie:
Domotex
www.domotex.de

Publicatiedatum: