Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Functionele sofa gemaakt van beschadigde kleding

Zou je je huis inrichten met The Balenciaga sofa? De in New York gevestigde meubelontwerper en architect Harry Nuriev heeft de Balenciaga sofa gecreëerd, een functionele en decoratieve sofa gemaakt van beschadigde kleding van Balenciaga.

De sofa is geïnspireerd door de vorm van overmatig gevulde relaxfauteuils en gemaakt van helder vinyl dat om Balenciaga-kledingstukken van de afgelopen seizoenen heen zit, evenals de onverkoopbare en beschadigde kleding van het merk. Een bijpassend kussen, dat ook is gevuld met oud Balenciaga-materiaal, is bedrukt met het logo van het merk.

De sofa is gemaakt voor Design Miami dit jaar en is een statement over duurzame praktijken in mode, design en daarbuiten. Balenciaga is eigendom van moederbedrijf Kering, dat onlangs een Fashion Pact heeft opgezet dat is ondertekend door 32 andere merken met als doel om plastic voor eenmalig gebruik te elimineren, microvervuiling door synthetische materialen te verminderen en oude kleding te recyclen.

Bron: Hypebae

Publicatiedatum: