''Zulke waanzinnige koopjes kunnen niet gerijmd worden met eerlijke lonen en milieuvriendelijke producten''

Sofacompany biedt tegengeluid voor Black Friday

Vrijdag 29 november is het weer zover: de jaarlijkse koopgekte rondom Black Friday. Op die dag zijn talloze kortingen te scoren in vrijwel alle winkels. 'Dit is niet goed voor het milieu'', meldt Sofacompany die een tegengeluid wil aanbieden voor deze bewuste vrijdag. In de showroom te Antwerpen organiseert het Deense designmerk een bewuste eco-apéro, waarbij ze 50 bomen per verkocht meubel aanplanten.  

Studies hebben aangetoond dat 87% van de inwoners van de werkgebieden van Trees For The Future ernstige "voedsel onzekerheid" ervaren. Dit betekent dat deze families niet weten waar hun eten in de komende 24 uur vandaan zal komen. Na deelname aan het programma van Trees For The Future zakt dit percentage naar 14%. Sofacompany: ''Wij zien dat als een klein wonder.''

“Sinds enkele jaren doet Sofacompany heel wat inspanningen voor het klimaat, waaronder CO2-neutraal transport, het gebruik van gerecycleerde textielstoffen en het planten van vijf bomen per verkocht meubel. Speciaal in kader van Green Friday trekken we dit aantal zelfs op naar 50 bomen via onze samenwerking met Trees for The Future. We willen met dit initiatief mensen enthousiast maken voor een duurzame levensstijl in plaats van overconsumptie te gaan bevorderen door het geven van gigantische kortingen. Zulke waanzinnige koopjes - zoals op Black Friday – kunnen bovendien niet gerijmd worden met eerlijke lonen en milieuvriendelijke producten.” 

29 november
Op 29 november wordt een speciale (groene) borrel georganiseerd in de showroom van Sofacompany in Antwerpen. Tevens zal een inspirerende talk gegeven worden door Bie Noé van B.Right aan de slag om een eco-proof plunje samen te stellen. Naast deze ‘fair fashion fighter’ komt ook Paulien Verhaest van Blommm langs met haar biologische bloemetjes voor een winterkrans workshop. Bovendien kan je deelnemen aan een mini-quiz waarbij je kans maakt om een stoel te winnen die voor 98% vervaardigd is uit gerecycleerde PET-flessen.  

Meer informatie:
Sofacompany
nl-info@sofacompany.com  
www.sofacompany.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven