Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitstootvrije haard e-MatriX wint Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2019

De Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2019 is toegekend aan de elektrische Faber e-MatriX inbouwhaard, ontwikkeld en geproduceerd door Glen Dimplex Benelux uit Heerenveen. De jaarlijkse prijs wordt toegekend door het Voorlichtingsburo Wonen aan ontwikkelingen die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid. Op 18 november is de toonaangevende innovatieprijs uitgereikt aan Erik Eising, CEO.

Als motivatie voor haar keuze noemt de jury, dat de elektrische e-MatriX ‘het originele van een houtvuur vrijwel geheel benadert’ en tegelijkertijd ‘zeer energiezuinig en niet belastend voor het milieu’ is. Daarmee past de winnende haard ‘uitstekend in de doelstelling van duurzame woonproducten’. Het vuurbeeld wordt door de jury ervaren als ‘verbluffend realistisch en overtuigend’ en de algehele introductie als ‘een toonaangevende stap’.  

e-MatriX antwoord op actuele maatschappelijke vraagstukken  
De e-MatriX haard is het antwoord van Faber op actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals de gas-, CO₂- en stikstofproblematiek én verantwoord energiegebruik. Het warmtevrije vuurbeeld is de oplossing voor de afnemende warmtebehoefte in goed geïsoleerde, klimaatgestuurde huizen.

Omdat er geen schadelijke gassen vrijkomen is het mogelijk om van een haardvuur te kunnen genieten op plaatsen waar een gas- of houthaard niet (langer) mogelijk of gewenst is. Enkele voorbeelden zijn: binnensteden, hoogbouw-appartementen, gasvrije wijken of openbare gebouwen. 

www.faberfires.com 

Publicatiedatum: