Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Consument besteedt vooral meer aan woninginrichting'

Consumenten hebben in september 5,8 procent meer besteed aan duurzame goederen. Ze gaven vooral meer uit aan woninginrichting. De groei van de bestedingen aan duurzame goederen was de grootste in ruim een jaar tijd. Dat meldt het CBS vandaag, donderdag 21 november.

Vorige week meldde het CBS nog dat de detailhandel in september 4,6 procent meer heeft omgezet dan in september 2018. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de consumptie in de consumptieradar. De consumptie door huishoudens hangt onder meer samen met de verwachtingen van consumenten, de situatie op de arbeidsmarkt en de ontwikkeling van hun vermogen. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de consumptie door huishoudens, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de consumptie.

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens in november even gunstig als in september. De verwachting van consumenten over de toekomstige ontwikkeling van de werkloosheid was minder positief, maar de stijging van de beurskoersen ten opzichte van een jaar eerder was hoger.

Bron: www.cbs.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven