Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kunst maken van natuurlijke materialen

"Kunst vertegenwoordigt de geconcentreerde belichaming van de natuur, zei de Franse filosoof Honoré de Balzac, en hij heeft misschien gelijk gehad. Daarom is ons ATMYSPHERE-hoofdthema gewijd aan de vele verbindingen tussen het natuurlijke en het artistieke. In het gebied Art & Interaction van Framing Trends presenteert Julian Modica zijn eigen indrukwekkende artistieke stellage, exclusief ontworpen voor DOMOTEX 2020."

Julian Modica, die aan de Spilimbergo Mosaic School in Italië studeerde en een aantal jaren werkte aan de restauratie van de mozaïeken van de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans van Lourdes, heeft zijn enorme ervaring ingezet om werken te maken die - zoals kunsthistorica Danila Venuto ooit zei - de analogieën onthullen tussen de objecten van het leven buiten ons en onze eigen interne mechanismen.

Mystiek tastbaar maken
In zijn jeugd vergezelde Modica zijn vader, een muzikant, tijdens zijn concertreizen, waardoor hij talloze kerken en hun geografische, sociale en culturele omgeving bezocht - in verschillende Europese landen, evenals Israël en de Verenigde Staten. Tijdens zijn schooljaren op de op muziek gerichte middelbare school Pestalozzi in München, verdiepte Modica zijn interesse in kunst, muziek en het handvaardigheid. Modica's gevoel voor de mystieke sfeer van deze plaatsen van aanbidding kenmerkt zijn manier van werken: volgens Modica is het doel om "bewust structuren te creëren en te ordenen en deze naar het publiek te communiceren op een manier die hem op zijn beurt in staat stelt zijn eigen interne en externe structuren te regelen en ontdekken." Dit proces om dingen zichtbaar te maken, kan nu worden ervaren op DOMOTEX 2020, waar Modica een werk creëert dat is geïnspireerd door de natuur met behulp van mozaïektegels en glazen stenen.

De oorsprong van sfeer
Het projectidee, dat Modica speciaal voor DOMOTEX 2020 heeft ontwikkeld, wordt voornamelijk geïmplementeerd met behulp van in rivierbeddingen afgevlakte stenen. "Vanwege zijn omvang opent dit project volledig nieuwe opties", zegt Modica, "ik zal ook motieven uit het dierenrijk gebruiken en een aantal opvallende kenmerken in mijn landschap opnemen. Het te creëren object moet worden gekenmerkt door een sterk reliëfoppervlak en nodigen u uit om er van alle kanten naar te kijken gedurende het creatieproces. Op deze manier kan de kijker zien hoe het 'landschap' continu verandert. Modica zal zo een creatieve benadering van geselecteerde vormen van natuur articuleren met een gevoel voor massa, structuur, ritme en balans. De verwerking van natuurlijke materialen totdat ze perfect passen in de totaliteit van de installatie zelf, handhaaft de sterke energie van de materialen die in de natuur voorkomen - volledig in harmonie met de geest van ATMYSPHERE en de aspecten van duurzaamheid en welzijn", sluit hij af.

Meer informatie:
Domotex
www.domotex.de  

Publicatiedatum: