Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Belangrijkste is dat klanten geïnspireerd raken"

Royal Botania opent nieuwe showroom

Het Belgische bedrijf Royal Botania heeft onlangs een nieuwe showroom geopend in Antwerpen. "In de showroom-hal wordt onze gehele high-end collectie buitenmeubelen en buitenverlichting gepresenteerd", vertelt Pieter Van Puyvelde, marketing manager van Royal Botania.

"We zijn erg blij met het resultaat", vervolgt Pieter. "Interieurexpert Anouk Taeymans verzorgde de zeer mooie inrichting van de ruimte, zodat we de bezoekers hier nu echt kunnen onderdompelen in de Royal Botania weelde. We hadden eigenlijk nooit een echte toonzaal, dus we hebben het meteen goed aangepakt. Het belangrijkste is natuurlijk dat klanten geïnspireerd raken door de verschillende concepten en settings die we hier laten zien." 

"Uitbreiding van ons assortiment zorgde er mede voor dat we een toonzaal wilden openen. Bijna alle meubels worden ontworpen door mijn vader Kris Van Puyvelde. Royal Botania staat voor exclusiviteit, kwaliteit en high-end meubelen. Dat realiseren we door enkel de beste materialen te gebruiken en dit gaat uiteraard hand in hand met uitstekende service. Wij bieden onze klanten, na jaren gebruik van hun meubels, steeds de juiste service aan", vertelt Pieter.  



Organische, ronde vormen
Het nieuwste product van de fabrikant is de Organix lijn. Deze loungeset is organisch gevormd en is naar eigen zeggen een ware revelatie in de outdoor markt. Alle modulaire elementen van deze serie passen bij elkaar. De Organix lijn heeft 11 verschillende antracietgrijze basis frames. Deze zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Elk element heeft zijn eigen vorm dat uitloopt van organische rond tot maanvormig.

Pieter: "De loungeset is uitgerust met weerbestendige kussens, verkrijgbaar in drie verschillende radiussen, waardoor elke plek kan worden voorzien van een rugleuning. De kussens kunnen in een groot scala aan luxe stoffen worden uitgevoerd. Natuurlijk allemaal weer- en UV-bestendig."

Het bedrijf is opgericht door Kris Van Puyvelde en Frank Boschman. Samen begonnen ze begin jaren '90 met het importeren van teakhouten buitenmeubels uit Indonesië. Ze ontdekten echter al snel dat de producten van slechte kwaliteit waren en alleen in koloniale stijl werden vervaardigd. Ze besloten dat ze betere ontwerpen konden maken en de kwaliteit van het meubilair konden verbeteren. Zo werd het bedrijf opgericht en kreeg het de naam Royal Botania, een verwijzing naar zowel de natuurlijke schoonheid van weelderige botanische tuinen als het bijpassende meubilair van de 'royal class' dat ze op het punt stonden te creëren.

"Al snel werd het bedrijf internationaal synoniem voor luxe kwaliteit en design. De reputatie en merknaam kregen wereldwijde erkenning. Dit succes leidde tot het ontwerpen van nieuwe buitenmeubelcollecties en tot de lancering van buitenverlichting. Het team breidde zich uit en introduceerde al snel lijnen gemaakt van nieuwe materialen zoals roestvrij staal, aluminium en synthetische vezels", besluit Pieter. 

Meer informatie:
Royal Botania
Elsendonkstraat 146
2560 Nijlen
www.royalbotania.com