“Initiatief van Easyfairs is unieke tool in beurzenland''

Trendz Voorjaar introduceert ‘digitale draagtas’

De beursorganisatie van Trendz Voorjaar introduceert op de komende editie in januari de smartbadge technologie. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kan de bezoeker exposantenstands scannen waarin hij of zij geïnteresseerd is en graag meer informatie over wil ontvangen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. “Dit is een unieke tool in beurzenland en is een initiatief van Easyfairs”, zegt Mascha de Bruin namens Trendz.

De smartbadge dient als een zogeheten ‘digitale draagtas’ voor bezoekers. De Bruin: “Je kan zeggen dat het tillen van zware tassen met brochures en dergelijke verleden tijd is. Bovendien ontvangt de bezoeker na het bezoek een e-mail met een handig overzicht welke stands hij of zij precies bezocht heeft. Verder ontvangt de bezoeker alleen digitale informatie van exposanten waarin hij of zij zelf interesse heeft getoond en krijgt dus zo geen spam binnen.”


De smartbadge technologie wordt geintroduceerd op Trendz Voorjaar. Foto: Easyfairs Nederland.

Vanaf 2020 gaan alle beurzen van Easyfairs in Nederland werken met deze smartbadge technologie. De Bruin: “Het is voor zowel onze bezoekers als exposanten volledig nieuw. Daarom zetten we tijdens de beurs hostessen in die bezoekers gaan helpen bij het gebruik van de smartbadge. Maar het is een zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudige tool om informatie te verzamelen, want de bezoeker hoeft enkel de badgelezer van de exposant aan te raken met zijn of haar badge. Vervolgens gaat een groen lichtje aan en de badgelezer piept. Later op de dag ontvangt de bezoeker alle verzamelde exposanteninformatie per mail.”

“Deze technologie past ook perfect bij onze missie ‘Visit the future’. Niet alleen maken we het verzamelen van informatie eenvoudiger, ook denken we aan het milieu. Juist met het oog op de toekomst werken wij aan een duurzame beursbeleving. De smartbadge zal veel drukwerk besparen en is daarom beter voor het milieu”, aldus De Bruin.

De eerste editie van Trendz waarbij de smartbadge technologie wordt geïntroduceerd is op 12, 13 en 14 januari 2020 tijdens Trendz Voorjaar in Evenementenhal Gorinchem.

Meer informatie op de nieuwe website:
Trendz Voorjaar
www.trendz-voorjaar.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven